sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Pirmie soļi Grenoblē

Nu jau pagājusi vairāk kā nedēļa, kopš oficiāli mitinos savā rezidencē, Grenoblē. Praktiski gan jāsaka, ka tā laikam neskaitās īsti šī pilsēta, bet gan Saint Martin d'Heres, bet nebūsim piekasīgi un sauksim arī šo par manu jauno apmešanās vietu - Grenobli. Reku ielieku jums karti ar manu mītnes vietu studentu rezidencē (Résidence Hector Berlioz, 361 Allée de Berlioz, 38400 St.Martin d'Heres, France).


Kad vieta, kur sūtīt man labumus ir zināma, varu arī pastāstīt, kāpēc tad īsti te esmu!

Ir sācies otrais manas maģistrantūras gads EMM-NANO programmā. To es pavadīšu Francijas Alpu galvaspilsētā, vienā no lielākajiem Eiropas zinātnes centriem un vienkārši ļoti glītā pilsētā - Grenoblē. Pirmo pusi gada - intensīvi mācoties, apmeklējot lekcijas, bet otro - izstrādājot maģistra darbu kādā no daudzajām laboratorijām. Protams, paralēli tam cenšoties apgūt franču valodu runājamā līmenī, izbaudot kultūru, kalnus un slēpošanu, cilvēkus un pasākumus un visu citu, ko Francija var un spēj piedāvāt!

Nedēļas sākumā notika Universitātes prezentācijas, iepazīstināja mūs ar semestra plānu, kursiem. Nākošajā dienā internacionālā ofisa prezentācija - iepazīšanās ar citiem līdzīgu programmu (EMM) studentiem. Brīvajos brīžos ar Baibu vēl izbaudījām viņas Grenobli, mierīgi pastaigājot, nobaudot Libāniešu virtuvi, krītot kārdinājumā garšīgajam itāļu saldējumam, izbaudot baudpilno mieru pirms nu jau kārtējā "jaunā mācību gada" trakumiem. Trešdien no rīta palīdzēju Baibu iesēdināt vilcienā, lai viņa arī dotos savā jaunajā piedzīvojumā - uz Portugāli. Un tad jau arī pašam pilnvērtīgi sākās! Sākās!

Trešdiena
- pāris stundas, kamēr iegūta studentu apliecība. Formas franciski - sēžam rindiņā un kā merkaķi rakstam ciparus un burtus vietās, kur franču dāma parāda ar pirkstu!
- vairāk kā pāris stundas, kamēr atvērts bankas konts. Paraksts uzlikts aptuveni 20 reizes, vienam klientam par godu izdrukāta puse paka A4 papīra. Diez cik koki tam ziedojās??
- beidzot iegūta pieeja internetam arī savā istabiņā

Ceturtdiena
- iegūta ēdiena karte, paēstas pirmās pusdienas universitātes restorānā - atzītas par labu esam. 3.05Eiro un labi paēsta sajūta pusei dienas
- pirmā lekcija, "huh" cik traki būs, ja to izvēlēšos... Sinhotrona fizika. Kā ar Rentgenstariem tiek veikti struktūras pētījumi.
- pirmā pasēdēšana ar šejieniešiem, pabaudot Grenobles nakts dzīvi

Piektdiena
- izmantota iespēja iegūt bezmaksas lietas no studentu organizācijas
- pirmais kārtīgais pasākums Grenoblē - 7e Fête de la Bastille

Sestdiena
- beidzot laiks ievilkt elpu un sakārtot darbu sarakstu pienācīgā virzienā.
- blogs atdzīvojas!

Briesnīgi neliterāri teksti šeit saraskstīts viss notikušais. Jo tieši tā tas viss arī bijis. Kaut kā tādā steigā, ka domas netiek līdzi visam, kas bijis, ir un vēl priekšā. Bet nekas. Tūliņ jau būs ritms, sports, mācības, arī franču valoda!

P.S. Ziemassvētki šogad tiks svinēti pie palmām. Esmu jau iegādājis biļetes Portugāles virzienā. Tāpēc - arī jūs pievienojieties - brauciet svinēt ziemassvētkus uz Portugāli!

1 komentārs: