pirmdiena, 2011. gada 26. septembris

Coupe Icare 2011


Šodien biju uz vienu interesantu pasākumu - Coupe Icare 2011. Tas ir festivāls, kas vetīts dažādiem lidojošiem brīnumiem. Ne gluži pēdējā laikā tik daudz dzirdētajām lidmašīnām, bet visādiem citādiem brīnumiem - deltaplāni, paraplāni, utt. Pie viena arī expo tirgus, kur lidojamrīkus var iegādāt.


Tad nu mēs lēnām izstaigājām šo pasākumu, nedaudz noraudzījāmies dīvainu tērptu lidotāju startā, tad arī paraplānu sacensībā ar mērķi iemest bumbu kvadrātā aplidojot baltus konusus. Grūti pastāstīt. Šīs lietas ir jāredz!




Vieta, kur tas viss atrodas ir netālu no Grenobles, kādu 30-40 minūšu brauciena attālumā. St. Hilaire du Touvet atrodas uz plato - 900m augstumā. Uz augšu ir vēl 900m kāpums. Uz leju ir ap 600m. Tā kā turpat ir stāva krauja, tad šī ir patiešām laba vieta lidotājiem, kas paceļas tik ar gaisa plūsmu palīdzību. Lec no kraujas un ceri, ka aizies! Pie tam, no lejas augšup iet funikulieris. Līdz ar to pat veikli var atkal tikt augšā!


Pielieku vēl kādu bildīti, lai iespaids krāšņāks. Ja gadās būt tuvumā - dodieties! Nokļūšanai transports gan jāskatās īpaši kārtīgi. Mēs braucām ar 6550 autobusu no Grand Sablon. Pa ceļam viens tunelis, kas iet cauri kalnam. Mazie busiņi (<3m augstumā) to vien dara, kā pīpina tam braucot cauri - citādi jau garām netiek.. Tad tā - kā no filmām! Bet feini!

mēs tur bijām!

1 komentārs:

  1. Ir sanaacis paaris reizes bruakt garaam uz Chambery pusi. Un vienmeer noskatiijos uz to vietu, kur funikulieriitis ved augshup, domaajot, ka kaadu dienu tur jaaaizbrauc... :)

    AtbildētDzēst