svētdiena, 2011. gada 18. septembris

Pilsoņa pienākums

Vēlēšanu iecirkņa durvis. Ar zvana pogu..
Vakardienas galvenais uzdevums bija paveikt savu pilsoņa pienākumu - piedalīties Saeimas vēlēšanās 2011. Nevar jau kā citi - nodarboties ar auskaru tirgošanu vai tikai cepināt dibengalu saulītē. Nu jā. Tuvākā vieta, kur es to varēju paveikt atrodas Ženēvā, 2 stundu brauciena attālumā ar vilcienu.

Botāniskajā dārzā
Manam patriotisma pilnajam braucienam pievienojās Tatjana, krievu kursabiedrene jau no Lēvenes laikiem. Kā pati smējās - kas gan var būt foršāks, kā pirmais apskates objekts Šveicē - Latvijas pārstāvniecība... Nu tad 7.06 iekšā vilcienā, divas stundas miega, kalnu un ieleju skatu, un esam galā. Apmācies, čāpošana pārstāvniecības virzienā. Tā kā nav ne jausmas, kur tieši tas ir, tad sanāk apskatīt, gan Nāciju pili (ANO galveno ēku), gan lielu krēslu ar 1 sabojātu kāju, gan Pasaules tirdzniecības organizācijas (WTO) ēku. Sākās arī lietus... Ar ārēju palīdzību - atradu dzīvokļu ēkā, augšējā stāvā Latvijas pārstāvniecības dzīvokli. Neko sev - smuki, divi stāvi, terasīte ar skatu uz Ženēvas ezeru.. Nebūtu iebildumu pastrādāt diplomātiskajā servisā. Nu un tad 1, 2 un balsošana veikta.

Tālāk jau klīšana pa botānisko dārzu, kamēr lietus beidz līt. Lēnās, nesteidzīgas pastaigas pa Ženēvu, apskatot svarīgos objektus - Ziedu pulksteni, strūklaku, vietējo Sv.Pētera baznīcu, Reformātu sienu, vecpilsētu, McDonalds, utt.

ar polisku pieskaņu
Vēlāk vēl satikām mūsu poļu draugus uz mirklīti, jo šie tikko tik ieradās no Annecy - to arī vēl jāredz! Tad nu pasēdējām mirkli kopā, pasitām klaču un laiks jau bija doties uz vilcienu.

Lielgabalu akcenti
Gara diena, kas paskrēja ātri. No solītā pērkona negaisa nebija ne miņas! Bija pat jauka saulīte. Smuka tā Ženēva. Iedevu savu e-pasta adresi turienes latviešu biedrībai, tāpēc varbūt būs iemesls vēl atgriezties!

Ženēva. Ja ļoti pamaina kontrastu un pievelk tuvāk, var ieraudzīt arī Monblāna virsotni. Skaidrā laikā neesot problēma.
Nu jā - un tagad jāseko līdz rezultātiem! Kā cvk saka, Ženēvā balsojuši 110 cilvēki (ārzemēs kopā 14046). Es biju ceturtais balsotājs.. :)

Starp citu, Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecība ANO (vieta, kur atrodas balsošanas iecirknis Ženēvā) ir 137, Rue de Lausanne (6 stāvā). Karte un ielas skats zemāk.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru