ceturtdiena, 2011. gada 1. septembris

Lēvenes (Beļģijas) izvēle: Mobilais Telefons

Kuru tad no zvēriem izvēlēties? Kas maksās mazāk, ļaus gūt lielāku labumu par to pašu cenu!? Atbilde atšķiras no mobilo sakaru lietošanas biežuma.
Principā Beļģijas mobilo sakaru tirgū darbojas 3 lielie vaļi - BASE, Mobistar un Proximus. Tad pastāv čupa mazāku brīnumu, kas principā ir dažādi mērķētas priekšapmaksas kartes.
Tā kā, lai iegūtu telefonu ar pieslēgumu, nepieciešama izziņa par reģistrētu dzīves vietu (kas reāli ir iegūstama aptuveni pusotru mēnesi pēc dzīves vietas atrašanas (tas pat nav datums, kurā ierodies), tad prātīgākais variants ir priekšapmaksas kartes. Par tām arī stāsts.
Ja telefons ir labākais draugs, kurš tiek izmantots biežāk, kā dzerts alus (korekts salīdzinājums Beļģijai), tad gana izdevīgi ir lielo kompāniju piedāvājumi. Mani draugi, cik atceros, lietoja BASE īpašās akcijas piedāvājumu, kas padaudz mēnešus iespējams, ik mēnesi papildinot savu telefona kontu ar vismaz 15 Eiro (10.5Ls), iespējams iegūt vai nu milzīgu skaitu bezmaksas sms (5000, ja nemaldos), vai datu pārraidi, vai bezmaksas sarunas. Bet tie nu ir tie 15 Eiro mēnesī... Latvijā, liekas, liela daļa abonentu maksā mazāk.
Tā kā man patīk izmantot bezmaksas komunikāciju veidus - klātienes sarunas, skype, e-pasts, facebook, utt., tad tik daudz par telefonu maksāt netaisījos. Tā kā Beļģijā, līdzīgi kā Vācijā, telefona kredīta derīguma termiņš saprātīgā laikā nav ierobežots, tad izdevīgi skatīties vienkārši lētākos tarifa piedāvājumus un dzīvot taupīgi, lieki nezvanot un nesūtot sms.
Sākotnēji iegrābos MobileWorld, jo tam bija patīkami tarifi zvaniem uz ārzemēm (nez kapēc ir mīts, ka priekšapmakses kartēm ir jāmaksā par ienākošajiem ārvalstu zvaniem, tā īsti galā arī nesapratu, vai tā patiesība vai nē - sakumā likās prātīgāka doma..). Tam sanāca 0.15 Eiro par sms un 0.25 Eiro/min. Pie tam, Beļģijā zvanu laika uzskaiti sāk ar vienu minūti (tas ir - 0.25 Eiro jau katru reizi, kad zvani. Par 1 Eiro tas ir 4 zvani. Ja nopērc 5 Eiro kredītu, tad sanāk tikai 20 zvani. Fui!)
Tad nu lēnām apjautu, ka šādi dzīvoties negribēsies un meklēju, kas ir lētāks. Atradu - Carrefour Mobile. Mobilā priekšapmaksas karte, ko izplata Carrefour veikali. Tarifi 0.06 Eiro par sms un 0.13 Eiro par zvanu. Teju uz pusi lētāk. Ārzemēs gan lietot nav vērts, bet tam labi der Latvijas nummurs. Arī papildināt var diezgan dažādīgi - 2, 4, 6,... Eiro kredīti. Nopirkt gan var tikai Carrefour veikalos, bet to (īpaši Carrefour Express, kas ir kā palieli Narvessen) pietiek.
Tad nu nonākam pie manas taupīgā latvieša Lēvenes (Beļģijas) izvēles: Mobilais Telefons

P.S. Ja jums vajadzīgs vēl viens telefons, tad par 25 Eiro vienkāršākie atrodami pilsētas telefonu veikalos. (Gan jau tirdzniecības centros ar atlaidi pat lētāk). Pie tam mans bija multifunkcionāls - gan zvanīt, gan sūtīt sms, gan atvērt alus pudeli! Viss vienā!

2 komentāri:

  1. Sveiciens! Mani interesē, kā tad īsti ir - vai ar priekšapmaksas kartēm Beļģijā ir jāmaksā par zvaniem no ārvalstīm (piemēram, no Latvijas)? Ļoti priecāšos par atbildi!
    Paldies jau iepriekš! :)

    AtbildētDzēst
  2. Cik beigās pamanīju no sava Carrefour Mobile, tad nē - nav.
    Par citiem - nemāku teikt. It kā brīdināja, ka ir, tāpēc negribējās lieki pārbaudīt. Tagad uzmetu aci - liekas, ka mīts..

    AtbildētDzēst