sestdiena, 2011. gada 3. septembris

Lēvenes (Beļģijas) izvēle: Pārtikas sagāde

Šeit apkopošu taupīgā latvieša iepirkšanās stratēģiju Beļģijā! Tā kā veikalu daudz, tad arī secinājumi sakrājušies.
Pirmkārt - iepirkšanās - tas ir darbs, kas jāieplāno, jo veikalu darba laiki reti kad izstiepjas līdz 20, kur nu vēl 21. Arī izvietojums reti kad ir pa rokai - protams, ja tev ir auto, tad vari justies ļoti komfortabli! Ja tev ir velo, tad kaut nu tev būtu lielāka mugursoma vai bagāžnieks ar stiprinājumiem. Ja tev ir tikai kājas, tad jūtu līdz...
Tad nu pazīstamākās ir šādas veikalu ķēdes - Carrefour, Colruyt, Spar, Del Haize, Lidl, Aldi. Ir vēl Nachtwinkel, kas darbojas no vēla vakara līdz agram rītam un pārsvarā domāti alkohola iegādei (Beļģijā tam nav laika ierobežojuma, tik vien kā pēc pusnakts nedrīkst to darīt uz ielas), tomēr čipsus un varbūt ko ēdamu tur arī atradīsi. Liekas, vienreiz atradām pat miltus!
Ja gribi iepirkties svētdienā, tad jāizmanto Carrefour Express veikali, kuros ļoti jūtams uzcenojums. Kā nekā - express serviss. Tāpēc labāk iepirkšanos ieplānot no pirmdienas līdz sestdienai.
Lētākā pārtika atrodama Lidl un Aldi veikalos, tomēr tā ir tikai par kādu centu (un ne vienmēr) lētāka kā Colruyt, Carrefour un Delhaize lētā produkcija, kas vismaz izskatās dabīgāk par vācu maģiskajām desām Lidl. Tad nu Colruyt Everyday (katru dienu) produkti bija mani iecienītākie - musli brokastīm, maize, salami desa, siers, margarīns, margaritas picas - vakariņām vai vieglām pusdienām. Olas, kā izrādījās, lētākas ir Carrefour Discount (atlaides) sērijā. Bet būtībā jau viņas līdzīgas. Colruyt man iepatikās, jo tur cenas bieži vien bija zemākas lielākiem iepakojumiem. Arī augļu/dārzeņu klāsts tur ir iespaidīgs, ir no kā izvēlēties. Tomēr nesezonā - veselīgie dārzeņi un viskas cits ir padārgs, tā vien aicinot nopirkt saldētas desas pa lēto.
Kaut kad vēlāk pamanīju, ka liela daļa Colruyt Everyday produktu ir man blakus pie mājas veikalā Spar. Citādi tur viss ir makten dārgāks, tomēr makaronus, burkānus, cukini, šampinjonus, gurķus, kā arī iemīļotās saldētās picas nopirkt tur varēju. Tā kā uz veikla apmeklējumu varēja ietaupīt vidēju 30 minūtes. Ja vajadzīgs kas speciālāks - kūka, mazāka izmēra gaļa, mērces, specifiskāki dzērieni, saldumi - tad labāka izvēle ir Carrefour un Del Haize veikali. Tie atgādina tādus mazākus Rimi. Savukārt tas pats Colruyt ir kā liels SuperNetto ar lielu un kvalitatīvu preču klāstu - radīts, lai pirktu vairumā! Un ar auto!
Kas vēl tipiski (gluži kā pie mums Latvijā) - veikaliem ir savas atlaižu kartes. Carrefour uz gadu iedod studentiem 5% atlaidi, vari arī krāt punktus, kuriem gan jātērē padaudz... Colruyt ar karti iegūstamas speciālas atlaides.
Tad nu rezumē: Iesaku Colruyt, jo tajā ir plaša izvēle un saprātīgas cenas. Tomēr specifiskām lietām ir izdevīgi izmantot arī citus veikalus.
P.S. Colruyt veikalos parasti notiek padaudz degustācijas vienlaikus, kas bieži vien izpaužas kā čupiņa ar bezmaksas ņammām uz plauktiņa. Tad nu krekerus, cepumus, pat šokolādes un vīnus iespējams saēsties/sadzerties pat veikalā esot!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru