trešdiena, 2011. gada 7. septembris

Lēvenes (Beļģijas) izvēle: Transports


Šo jautājumu jāsadala kategorijās: Pilsēta, Piepilsēta, Valsts.
Pa pilsētu pārvietoties - šaubu nav. Velosipēds ir tavs draugs. Lēvenē to iespējams izīrēt uz gadu par aptuveni 50 Latiem tā, lai nebūtu jāuztraucas arī par remontiem. Ja sanāk būt ilgāk, ir vērts tādu nopirkt. Man draugi apgādājās ar jēdzīgiem par 35Ls. Tad nu nedaudz vēl sanāk drošas atslēgas iegādē, kā arī remonta izdevumos, bet ilgtermiņā noteikti atmaksājas. Vismaz nav jāsadzīvo ar kaut kādu Velo riteni, jo tur lielas izvēles nav. Tīrā veiksmes spēle. Ritenis noderēs braucot uz lekcijām, satikties ar citiem, uz staciju, vakaros, arī nelielos izbraucienos tuvējā apkārtnē. Plus tas būs treniņš kājām un pārējam ķermenim!
Ja vajag pārvietoties tālāk - lidosta, Brisele, Lēvenes blakus ciemi, tad izdevīgs ir autobuss. Iepriekš pērkot biļeti par 9 Eiro, viens brauciens maksās 1.60 Eiro. Un tas derīgs 2 stundas. Piemēram, veikli iepērkoties IKEA, var abus virzienu izbraukt par 1.60 Eiro. Arī uz Briseles starptautisko lidostu viegli būs nokļūt ar autobusu. Sāk kursēt jau rīta agrumā līdz vēlai naktij. Un 1.60 Eiro pret 5.60 Eiro ar vilcienu ir vērts ietaupīt, lai arī pazaudēsi kādas 30 minūtes ceļa laika. Viņiem gan ir niķis - reizēm kādu dienu bez brīdinājuma streikot! Tad nu stāvi un gaidi kā muļķis... Un buss kā nenāk, tā nenāk.
Ja ir vēlme apskatīt Beļģiju, tad lielisks variants ir līdz 26 gadus veciem cilvēkiem domātais GoPass (blogā jau pieminēts), kas izmaksā 5 Eiro vienā virzienā. Ja ceļš nav tāls (Brisele, Antverpene, Jaunā Lēvene, utt.), tad brīvdienās lētāk maksā Weekend ticket. To vērts pārbaudīt. Principā tas arī viss. Nopērc biļeti un brauc! To var izdarīt internetā, pie kases vai automātā (tur gan vajadzēs beļģu bankas karti). Skatījos, ka var ņemt arī velosipēdu līdz (jo ir vietas, kur ar vilcienu vien netiksi, bet autobusi nav tie uzticamākie). Tas ir saprātīgās cenās, tomēr neizdevās izmantot.
Ja ir doma doties kaut kur nedaudz pāri robežām, tad ir vērts paskatīties īpašos piedāvājumus (b-europe.be lapā) - tie mēdz būt uz Nīderlandi, Parīzi un Lilli, arī Ķelni. Ja gribas lidot, tad Ryanair un WizzAir piedāvā palielu skaitu galamērķu no Brussels Charleroi lidostas (nokļūšana līdz un no tās maksā 8 Eiro (3 Eiro autobuss un 5 Eiro GoPass vilcienam). No Briseles starptautiskās lidostas lido arī EasyJet, kas var piedāvāt labas cenas pāris galamērķiem. Citādi - vēl var atrast lētas TGV vilciena biļetes uz Franciju, tās gan jāpērk tieši 3 mēnešus iepriekš, var paskatīties šeit! Katrā ziņā, arī transporta ziņā var just, ka Beļģija ir Eiropas centrā. It īpaši saprātīgo cenu kategorijā!
Tomēr - Lēvenes izvēle transporta ziņā pilnīgi noteikti pienākas velosipēdam! Nekas nav uzticamāks, kā tavs mīļais velosipēds, kas ikvienā vietā Lēvenē tevi var nogādāt ilgākais 15-20 minūšu laikā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru