pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Lēvenes (Beļģijas) izvēle: Neveselīgā uzkoda


Katrā valsti sanāk ir dažāds sortiments neveselīgajām uzkodām. Un Beļģija nav izņēmums. Nav jau tā, ka ļoti aizrautos ar tādu ēšanu (tā jāsaka mammai un omēm), tomēr kaut ko tomēr esmu iemīļojis vairāk kā citas lietas.
Kā uzkodu pie kino, kā arī citos pasākumos varētu minēt Lays Pickle chips - Čipsi ar marinētu gurķīšu garšu. Nezinu kādu ķīmiju viņi tur ir iegrūduši iekšā, tomēr garšo līdzīgi kā mazo Spilvas gurķīšu burkas saturs. Es jau smējos, ka tā ir eiropiešu versija Krievu tradicionālajam uzkožamajam gurķītim.
Vēl līdzīgā lomā bija rieksti garšvielu apvalciņā - arī Everyday sērijas produkts. Patiešām garšīgi! It sevišķi, kad šis apvalciņš pārplīst pušu un izšķīst uz mēles. Ņam! Neatceros vai tik ne zemesrieksti tur iekšā.
Arī Everyday sērijas produkts ir saldā maize, kas atgādina ko līdīgu galīgi mīkstam pumpermiķelim. Tāda interesanta kūka kuru nevar beigt ēst. Arī pa lēto...
Tomēr ir viena lieta, ko nav iespējams pārspēt. It īpaši vasaras sezonā (Ha, ha - Beļģija un vasara..). Tas ir Cornetto saldējums. Mans mājas biedrs Hans mani saslimdināja ar patiku pret šo te saldējuma briesmoni. Vafeļu konusiņš ar parasti vaniļas saldējuma pildījumu un pārīti šokolādes klekšu pa virsu. Del Haize veikalā 8 gabalu iepakojums maksā tikai 1.20 Eiro, tas ir 10 santīmi par vienu! Ārprāc! Un garšo ar labi. Labs veids kā sevi motivēt mācībām - izlasi desmit lapas un dabūsi vienu Cornetto!
Tātad rezumē - Cornetto saldējums!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru