svētdiena, 2011. gada 11. septembris

Lēvenes (Beļģijas) izvēle: (Alus) krogs


Ja jau pieminēju, ka dzēriens manuprāt nāk kopā ar tam labāko vietu - alus krogu, tad saprotams, ka jāpastāsta jums, kura, manuprāt, ir labākā vieta šo dzērienu baudīšanai.
Ja runā par vietu, kur ir prieks satikties un kur satikšanās ir galvenais pasākuma iemesls, tad STUK cafe ir tam piemērotākā vieta. Tur būs vieta sapulcēties lielākam bariņam. Ja paveiksies, tad (piemēram, svētdienas vakaros) tiks gūts arī kulturāls baudījums. Ja paliks garlaicīgi, tad var uzspēlēt kādu spēli. Bez tam ir pieejama plaša dzērienu izvēle (patīkama izmēra tēja ar gabaliņu šokolādes), arī alum. Šo vietu no sirds iesaku!
Ja gribas satikties kādā vietā un nemaksāt par to neko, tad var ieteikt Pangaea cafe, kas principā ir bāra lete un bariņš galdiņu ar krēsliem vienā telpā. Kā tad par brīvu? To jau esmu rakstījis - esot biedram ar Pangaea krūzīti var saņemt bezmaksas kafiju un tēju cik vien lien! Ja šī vieta sanāk pa ceļam (sociālo zinātņu studentiem ta noteikti ir), tad ideāli.
Ja satiecies ar cilvēkiem, kam arī garšo labs alus, tad feina vieta ir Den Brosser krodziņš uz Oude Markt. Tajā ir vecmodīga atmosfēra, ērti beņķi, lasāmas dažādas avīzes, kā arī ļoti labs alus piedāvājums. Pie saviem 20 sanāk. Tur ir iespēja arī nobaudzīt lielu daļu beļģu īpašo Trappist alu.
Ja esi Briselē, tad ir vieta, kur noteikti jāaiziet. Nav svarīgi, vai esi alus patērētājs vai nē, tomēr - alus ir laba daļa beļģu kultūras. Vietas nosakums ir Dellirium krogs, kas nu jau tālajā 2004. gadā izpelnījās Ginesa rekordu grāmatas ierakstu par 2004 dažādu alu piedāvāšanu klientiem. Un lielākā daļa no šiem aliem ir ražoti Beļģijā. Vēl šodien šis skaitlis ir iespaidīgs, lai gan liekas, ka nedaudz samazinājies. Atmosfēra tur ir īpatnēja - kā tādā citādas mākslas muzejā - jo alus ir tik dažāds un pat īpatnējs, ka ko jaunu atrast izdosies katram. Pie tam, bārmeņi, kas alus piedāvājumu pazīst ja ne gluži kā savus 5 pirkstus, tad kādus četrus noteikti, palīdzēs doties šajā īpatnējajā garšas piedzīvojumā! It īpašī vakaros, kad tur ir ne tikai tūristi, bet arī vietējais kolorīts, blakus ūdeni tecina čurājošā meitenīte un visapkārt virmo rosīgā Briseles vecpilsētas aura.
Kāds tad šeit ir rezumē? Apciemojiet STUK cafe, ja iespējams, tad svētdienas vakaros, kad tur notiek bezmaksas džeza koncerti. Savukārt, ja esat Briselē, tad nelaidiet garām Delirium krogu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru