trešdiena, 2011. gada 14. septembris

7e Fête de la Bastille

Pagājušajā piektdienā devāmies iekarot Grenobles Bastīliju. Tur norisinājās septītie Bastīlijas svētki.


Nelielai atkāpei - Bastīlijas cietoksnis paceļas turpat virs Grenobles un ir galvenā tūristu atrakcija šajā apkārtnē. Tā ir nocietinājumu sistēma, kura tagad atvērta tūristiem, izmitinot gan muzeju, gan restorānu, gan troses tramvaja Téléphérique otru galapunktu.


Šoreiz svētkos uzstājās vairākas bunģieru grupas, kas nedaudz āfrikāniskos ritmos ļāva baudīt lēnām tumsu pārņemošo pilsētu. Nelielā kompānījā pļāpājām, baudījām silto vakaru, es ļāvos fotografēšanai ar statīvu, tam visam fonā skanot melodiskai bungu rīboņai.

mūsu bariņš
Kad pasākums sāka iet uz galu, visi cilvēki devās lejup. Nu jau ar troses tramvaju, jo ārā pārāk tumšs, lai droši veiktu 40 minūšu ilgo kāpienu lejup. Tad nu lēnām, ap 25 cilvēkiem reizē, 5 bumbiņas veda jautros viesus lejup. Kādu stundu stāvējām rindā uz metāla tilta pie šīs stacijas, ik pa laikam ļaujoties izspiestu augļu sajūtai... Pieklājības laikam nav.

Téléphérique
Tad nu brauciens bumbā. Vietas maz. Logi netīri. Skats dīvaini nekāds. Tāda konveijera sajūta. Laikam kādreiz būs jāatkārto mierīgākā gaisotnē! Tomēr veiksmīgi tikām lejā un uz mājām. Jā - dejas, skaļums, līksmība te ir jūtami citādāka kā Beļģijā!

2 komentāri:

  1. ha ha ha!
    Nekad neesmu izmanojusi shos aparaatus, kad tur ir daudz publikas...
    Bet domaaju, ka logu tiiriba no taa nemainaas, vietas arii tajaas nav iipahi vairaak, toties dienas laikaa var jauki apskatiit pilseetu no augshas! :)

    AtbildētDzēst
  2. damn ilgi nav sanācis palasīt šo putru, tā tik turpināt! ;)

    AtbildētDzēst