Pateicoties manai 4 stundas garajai stāvēšanai rindā pirmajā dienā Lēvenē, svētdienas vakariņās guvu iespēju baudīt witloof, kas latviski laikam skaitās cigoriņš. Mana beļģu paziņa bija parādā vakariņas, jo pagājušajā nedēļas nogalē gatavoju viņai pelmeņus (protams iepriekš iegādātus Austrumeiropas preču veikalā), bet tik un tā!
|
Witloof - cigoriņi |
Viņas izvēle bija Witloof. Tas esot tipisks beļģu ziemas laika ēdiens. Šobrīd esot sezona. Izmanto lapu daļu, kuru vāra kādu pusstundu ūdenī. Un tad var ēst - kopā ar kartupeļiem vai vēl ko citu.
|
<-cigoriņi vārās |
Ko lai sakai - pēc skata pā vārītas kāpostu lapas golubciem. Witloof ir izteikts rūgtums. Jaucot ar kartupeļiem, tīri ēdams. Prasās nedaudz krējumiņa. Savukārt viens pats - man noteikti par rūgtu.
Daudziem beļģiem neesot kārais zobs uz šo dārzeni. Tā kā nav tas pats kas sparģeļi un vācieši!
Paldies par vakariņām!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru