trešdiena, 2010. gada 24. novembris

Alma

Ņemot piemēru no māsas, pastāstīšu par vienu no ēšanas iespējām Lēvenē.


Studentu restorāni ALMA ir izmētāti pa visu Lēveni. Ir vairāki lielāki - pamanāmi ar nummuriem 1, 2 un 3, kā arī kāds pārītis mazāku. Principā visur piedāvājums ir līdzīgs, jo ēdiens tiek gatavots centrālajā virtuvē. Kopā ik dienu tiekot pasniegtas ap 6000 maltītes.

ALMA 3, Heverlee kampusā
Pēc izskata atgādina tipisku studentu restorānu, kādi redzēti Vācijā. Izvēlies ēdienus un dzērienus, saldo vai vēl kaut ko - un dodies maksāt. Kā pienākas - studentiem cenas ir gandrīz uz pusi lētākas.

Ja ņem kārtīgu otro, tad mazāk par 2.60 Eur maksāt nesanāk. Tas lētākais - parasti kāda pusfabrikāta gaļa ar rīsiem, frī kartupeļiem vai ko līdzīgu un mazu čupiņu salātu. Bez maksas var paņemt glāzi ar ūdeni, tā kā dzeramajam tērēt naudu negribās. Tad var ņemt arī kādu saldo, kas ir ap 1 Eur, utml.

Ir viena ļoti pozitīva lieta, līdzīgi kā Vents stāstīja par Kaiserslauternas Menzu - pēc maltītes, ja izsalkums nav remdēts, var dabūt papildus ēdienu! Šeit - Beļģu frī un, ja paveicās, majonēzi! Tā kā par 3 Eur var paēst. Ne šiki, bet labi un kārtīgi. Pēc cenas šiem ēstūžiem Lēvenē nav konkurences.

Ēdiena kvalitāte nav tā augstākā, kartpeļu biezputru labāk neēst. Gaļa arī garšo ne vienmēr pēc īstas gaļas. Bet ēst var. :) Es gan priekšroku dodu ēšanai mājas, tomēr - ALMA 3 ir vieta, kur var noķert netu, kā arī veikt grupu darbu - strādāt pie prezentācijas. Tāpēc sanāk paviesoties!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru