svētdiena, 2010. gada 14. novembris

Lietus Parīzē


Izmantojot universitātes organizāciju ICC, kas prinicpā ir bariņš pieaugušu cilvēku, kam patīk mēģināt ko saorganizēt, 7.11. devos vienas dienas braucienā uz Parīzi (maksa - 35 eur). Nu pieaugušu - vidējais vecums varētu būt ap 45... Pie reģistrācijas sēdēja arī viena dāma ap 65. Forši, ka pat šāda vecuma cilvēki interesējas par saturīgas izklaides piedāvāšanu studentiem.


Nu tad agrā rītā pulksten 6.00 devāmies ceļā. 4h gara ceļa un esam jau Parīzē. Laiks apmācies. Neliela autobusa tūre ap pilsētas svarīgākajiem objektiem. Pusstundas pastaiga gar Eifeļa torni, kura ietrāpās kārtīgas lietusgāzes laikā! Un tad jau nokļūstam līdz Luvrai, kur sākas mūsu brīvība.


Katrā pirmajā mēneša svētdienā Luvra pieejama bez maksas. To arī varēja just - pie atzīmes 1.30h rinda bija tikai pusē. Tā kā arā lija, tad sapratām - laižam prom. Nebija sanācis apmeklēt Notre Dame iekšieni - tāpēc piedāvāju doties turp. Zem jumta tomēr labāk!


Paskatījām, dīvaini, ka bija atļauts to darīt arī dievkalpojuma laikā. Jāsaka, ka iespaids nepārliecinošs. Smuki jau, bet biju domājis, ka būs kas iespaidīgāks.


Tad apžuvām kafeinīcā ar dārgu karsto šokolādi - ap 5 eur. Un laidām uz Pompidū centru. Parādīt franču arhitektūras pērli. Un - tikām iekšā. Pabraukājām pa eskalatoriem, pastaigājām pa iekšu un devāmies tālāk. Mērķis - Triumfa arka! Pa ceļam uzmetām aci bulvāriem, teātra skvēram, utt.


Izskrienot cauri Elizejas laukiem, nokļuvām līdz brīnumam! Neliels skats un jau jāskrien uz autobusu. Un dodamies prom no lietainās Parīzes.


Redzēts - maz, izjusts - nedaudz, slapjuma līmenis - liels. Bet tāpat interesanti.

Tomēr nevar salīdzināt ar manu iepriekšējo Parīzi! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru