trešdiena, 2010. gada 10. novembris

Universitātes labierīcības

Ne jau par tualetēm! Bet par universitātes mājām, ēkām un citiem labumiem. Lai pastāstītu par to, kas tad te ir!

Universitātes ēkas ir izkaisītas pa visu Lēveni un tai piegulošo teritoriju. Tā kā Lēvenes centrs ir neliels - 3 km diametrā, tad tās atrodamas uz katra stūra. Redzat visas šajā kartē - zilas un sarkanas. Pietiekoši. Un vēl ir studentu mītnes, krogi, veikali, visa nepieciešamā industrija.

Runājot nedaudz konkrētāk - pastāstīšu par pāris no feinākajām.

Universitātes halle ir KUL sākums. Ēka ir vecāka par pašu universitāti. Tā bija audumu tirdzniecības vieta. Pēc ekonomikas pārstrukturēšanas šajās telpās ierīkoja universitāti. Un tā nu viņas ir saglabājušās līdz mūsu dienām. Cietusi gan pāris reizes, bet tāpat izskatās ļoti labi. Laika gaitā piebūvēti papildus stāvi. 
Šobrīd tur atrodas Universitātes studentu birojs - reģistrācijas, apliecību, u.c. jautājumi tiek risināti tur. Tāpat arī jauno studentu rindas septembra sākumā veidojas šeit!
Atrodamas arī citas zāles un auditorijas, kas parasti pielāgojas dažādu pasākumu uzņemšanai.



Daudzas universitātes institūcijas izvietotas universitātes koledžās. Tās savā laikā izveidojuši turīgi universitātes absolventi, lai sākotnēji izmitinātu studentus.Van Dalecollege ir viena no tām. Tā atrodas uz Naamsestraat - ielas, kuras nosaukumu visi studenti iemācās pirmo. Ēka no ārpuses ir glīta, tomēr glītākais ir iekšpagalms. Omulīgs un mājīgs. Tur apmeties svarīgais "Housing Service", arī mediķi, sociālais dienests un citi.





Vēl viena pieminēšanas vērta vieta ir sociālo zinātņu kampuss. Tas atrodas vienā kvartālā. Tajā izvietotas jaunas auditoriju ēkas, neliels skvērs, krēsli. Tur atrodas arī vēl divi svarīgi studentu dzīves punkti - ALMA 2 un Pangaea. Alma 2 ir viena no studentu ēdnīcām. Pie tam tā ir populāra universitātes rīkoto lielo ballīšu vieta. Par Pangaea būs atsevišķs stāsts.



 

Universitātes bibliotēka ir viena no glītākajām ēkām Lēvenē. Tā tika uzcelta pēc pirmā pasaules kara, par amerikas koledžu ziedojumiem. Iemesls - iepriekšējā bibliotēka, kas atradās universitātes galvenajā ēkā, tika nopostīta kara laikā. Tā nu amerikāņiem palika žēl, līdz ar to viņi sameta naudu un uzcēla pārspīlēti glītu bibliotēku. Domāju, ka būtu pieticis pāris vienkāršākām bibliotēkām.
Bibliotēkas fasādi rotā dažādi simboliski ornamenti, kas attaino tās veidošanas iemeslus.



Tie ir pāris no, manuprāt, apskates vērtajiem objektiem! Ja vajadzīga laba Lēvenes karte, tad reku ir links - karte.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru