svētdiena, 2010. gada 14. novembris

Kaut kas cits - braucam uz Māstrihti (Maastricht)

Izmantojot 11. novembri, kas Beļģijā ir "Karadarbības izbeigšanas diena" (1. pasaules kara beigas) un tādējādi brīvdiena, devos prom no Beļģijas! Tas taču tik viegli. Māstrihta tepat - pusotras stundas brauciena attālumā.


Lai līdz turienei tiktu, jānopērk biļete - no Lēvenes. Ja pērc internetā - 15 Eur turp un atpakaļ. Ja stacijā, tad 7.20 Eur katrs virziens. Un atliek ielekt vilcienā uz Lježu, tad pārsēsties vilcienā uz Māstrihti!


Iebraucam - nomācies, nedaudz lietus. Toties cilvēku daudz - karnevāls! Smieklīgi ģērbti, dažāda vecuma, piepilda mājīgās Māstrihtas ielas.


No pilsētas redzējām centru - gan rātsnamu, gan mazās ieliņas, gan nelielu daļu atlikušo nocietinājumu. Tāpat apskatījām arī jau no 6.gs. pastāvošo baziliku, kas nu jau krietni paaugusies (apakšā tai atrodas svētā Servatius kaps), mājīgu krogru, kur apžūt un nosmeķēt vietējo alu.

Ieskrējām arī karnevāla norises vietā, ieraugot lielo daudzumu jocīgi ģērbto cilvēku klausāmies populārajā mūzika, kas ļoti atgādināja vācu šlāgerus. Arī ēdamais un dzeramais uz vietas pieejams speciāli norobežotajā karnevāla zonā. Izskatījās pēc kaut kā pa vidu starp Beļģijas un Vācijas tradīcijām, kā nekā Nīderlande.

Svētā kaps
Lietus Māstrihtā

Jāsaka, ka pilsēta ir feina un apskates vērta! Laba pastaiga tur noteikti ir iespējama. Tāpēc - rūpīgāk izvēlieties laika apstākļus, kad vēlaties turp doties. Upes šķērsošana vējā, kam ir kur ieskrieties, lietū, kurš nepārtraukti atgādina par sevi, un aukstumā, kurš sāk mākties virsū, prasa milzīgu gribasspēku! Labi, ka neesmu sēne!

Vietējais alus - Brand.

Mēs nosmeķējām Brand DubbelBock, kas ir patumšs, pastiprs (7.5%) alus, kam ir nedaudz salda piegarša. Stiprumu var just, tomēr tas netraucē, jo palīdz alu mierīgi malkot! Iesaku pamēģināt. Noteikti nav manu alu top listē, tomēr ir baudāms.

Ā, un es nebraucu uz Māstrihti smēķēt zāli. Nez kāpēc, bet lielākā daļa Beļģu vai cilvēku, kas šeit dzīvo ilgāk, uzskata, ka Māstrihtā ir tikai tas. Tagad gan esot likums, kas aizliedz tirgot to ārzemniekiem, bet pilsēta ar to ir pazīstama.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru