ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Ne-tehniskais kurss

Šosemestr jāizvēlās ne-tehniskie kursi 6 kredītpunktu vērtībā. Izvēlējos to, kas nepārklājās ar citām un par kuru biju dzirdējis labus vārdus. Skatoties pirmās lekcijas materiālu, likās, ka nu būs kaut kas garlaicīgs...

Tikko atgriezos no pirmās ICT service management (Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldība) lekcijas. Super! 1) Ne smakas no pusvadītājiem un bioloģijas; 2) Lielisks pasniedzējs - komunikabls, atvērts, māk noturēt uzmanību (Guido Dedene). 3.5h lekcija ar 2 pauzēm un man nepalika garlaicīgi. Tas ir kaut kas...

Re pāris izteicieni, ko piefiksēju. Netulkošu no angļu valodas. Ceru, ka omēm kāds iztulkos!

  • Runājot par zināšanām - "If you know what you don't know, you are wise, but if you don't know what you know, you are a fool"
  • Runājot par nodarbināto skaitu dažādās industrijās un to efektivitāti - "Last year the production of transistors exceeded the number of rice grains. Unfortunately we cannot digest them!"
  • Runājot par zināšanu saistību ar informāciju un datiem - "A tool can not replace a fool.
Protams, ārpus konteksta nav tik feini, tomēr lekcijā iederas kā odziņas :) Mēs jau sākām smieties, ka jāpārmetas būs uz biznesu, jo šis kurss ir zem biznesa fakultātes.

1 komentārs: