ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Eksāmenu feedback

Esmu uzzinājis savus eksāmenu rezultātus, līdz ar to varu godīgi izdarīt secinājumus par kursu kvalitāti un saturu. Pirmkārt - neskatoties uz bažām, kā par mazu brīnumu, tomēr esmu visu nolicis! Tā kā ir liels prieks par šo faktu kā tādu.

Ja konkrētāk par rezultātiem, tad:

  • Dutch Language and Cultures (Flāmu valoda un kultūra)
    16/20
  • Mesoscopic Physics (Mezoskopiskā Fizika)
    16/20
  • Nanostructured Bio-Macromolecules (Nanostrukturētās Bio-Makromolekulas)
    13/20
  • Semiconductor Devices (Pusvadītāju Ierīces)
    11/20
  • Semiconductor Physics (Pusvadītāju Fizika)
    14/20
  • Structure, Synthesis and Cellular Function of Macromolecules (Makromolekulu Struktūra, Sintēze un Funkcijas Šūnās)
    14/20
  • Material Physics and Technology for Nanoelectronics (Materiālfizika un Tehnoloģija Nanoelektronikai)
    16/20
Nav jau izcili, bet ko var gaidīt, ja neesmu pielicis lielas pūles mācībām. Visi priekšmeti, kas vairāk vai mazāk saistīti ar fiziku, godīgi nokārtoti pietiekoši zolīdi. Bioloģijas priekšmeti ar centību pat labāk kā tika gaidīts! Valoda kā jau valoda - cik ielikts, tik dabūts. Bet Pusvadītāju briesmas, par laimi, ir sekmīgi garām!!!

Jāsaka, ka švakākā rezultāta eksāmenu man tiešām bija "jānenoliek"! Līdz ar to jāatzīst, ka arī šeit mācīties un nokārtot eksāmenus ir iespējams bez īpašām problēmām. Starpība ar Latviju ir tā, ka ja vēlies visaugstāko rezultātu, tad nepieciešams pielikt patiešām lielas pūles! Līdz šim dzirdēju, ka tikai viens puisis ieguvis 20/20 vienā priekšmetā.

Jāpievieno vēl viena piebilde. Tā kā mūsu programmā ir 4 universitātes, kurām ir dažādas vērtēšanas skalas, bet diploms būs kopējs, līdz ar to arī atzīmju skala ir izveidota savietojama. Un kopā ir tikai 6 iedaļas. Tās atbilst KUL 19, 17, 15, 13, 11 un nenolikts. Visi pāra rezultāti (izņemot 20) tiek apaļoti uz augšu. Jāsaka, ka man veicas!

Lai noslēgtu, ar nožēlu jāsaka, ka tā vietā, lai Eiropas izglītības iestāde mani kārtīgi samotivētu mācīties cītīgāk, tā parādīja, ka pat tikai nopietni iespringstot sesijā iespējams visu sekmīgi nokārtot, līdz ar to... Ar motivāciju būs jācīnās pašam. Šobrīd kursi izskatās interesanti, kas ir būtiskākais motivācijas dzinulis! Pie tam ļaus mums izmantot arī rokas, ne tikai kūpināt smadzenes. Nu tad aidā, jaunais semestri!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru