svētdiena, 2011. gada 2. oktobris

Sirmie mati



Čau! Starp slinkošanu un kalnu iekarošanu ir laiks ko ierakstīt arī šajā vietnē. Viena lieta, ko solīju, bet tā arī neuzrakstīju par Lēveni ir sākotnējās izmaksas.. Cik tad maksā būt studentam ārzemēs. Precīzāk - cik maksā sākt studijas ārzemēs... Ievākšanās, sākuma maksas, utt. To izstāstīšu par Grenobli (iekavās pieliekot izmaksas no Lēvenes, ko vēl atceros). Un, Ome, neuztraucies, man ir ko ēst!

  • Dzīvesvieta - tas ir depozīts + pirmā mēneša maksa 300+301 Eiro (Lēvenē bija 250+250 '+250 Eiro' vienreizējā maksa par reģistrāciju, ūdeni, elektrību, utt)
  • Transports - sabiedriskā transporta kartiņa visam gadam 210 Eiro (Lēvenē - 42+20 Eiro Velosipēds un tā apdrošināšana + 50 Eiro depozīts)
  • Ievākšanās nieki - palagi, spilvens, trauki, utt. Šeit man ir paveicies, jo Baiba atstāja lielāko daļu savu rīku. Tā kā iztērēju tik pāris štrumentos, dvielī, utt. ~50 Eiro (Lēvenē bija jāpērk gultasveļa, toties bija trauki ~50 Eiro)
  • Sports - Esmu ieguvis universitātes sporta karti 20 Eiro + samaksājis par slēpošanas karti 30 Eiro + volejbolu 20 Eiro par pusi gada. (Lēvenē gāju uz sporta zāli, ja atceros pareizi ~80 Eiro par gadu)
  • Papildus apģērbs, apavi - tā kā atvest visu nav iespējams, tad vajag šo to iegādāt. Grenoblē ne tik daudz, jo daļu mantu sūtīju no Beļģijas, daļu jau biju atgādājis iepriekš - kopā ~50 Eiro (Lēvenē līdzīgi - apģērbs, u.c. nieki ~50 Eiro)
  • Pārtiku atsevišķi neizdalīšu, lai gan sākumā iegādājos garšvielas, eļļu, utt. Liekas, ka tas arī viss.
--------
Cik sanāk kopā? Grenoblē ~1000 Eiro (Lēvenē ~1050 Eiro). Nu jā, diezgan. Sanāk jau saņemt arī kādus 300 no tā atpakaļ, tomēr sākumam ir jābūt gatavam...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru