otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

zviedriskas Pusdienas

Šodien izdevās iekost īpatnējas pusdienas. Dārgāk nekā studentu ēdnīcā, tomēr nedaudz gardāk, interesantāk un visnotaļ īpatnējāk. Pie tam, tā bija garākā pusdienu pauze, ko atceros - no 12 līdz 16. 4 stundas. Kā tad tā?


Bijām IKEA, zviedru mājas preču lielveikalā, kas atrodas padsmit minūšu gājiena attālumā no mūsu rezidences. Tur, kā norādīja zinošie līdzgājēji, atrodas arī kafūzis un ēdnīcas tipa restorāns, kurā var nobaudīt pat tipiskus zviedru ēdienus. Tā darījām arī mēs - Zviedru gaļas bumbiņas=meatballs=kotletes ar kartupeļu biezputru, mērci un brūkleņu ievārījumu. Ņam, ņam. Papildus vēl kūka un nebeidzamā bezalkoholisko dzērienu glāze. Padārgi, bet ja jau, tad jau. Tad nu arī iztukšojām palielu daudzumu dažādu dzērienu - Gan ieraksto Kolas, Spraita, Fantas ekvivalenti, gan brūkleņu dzēriens, gan franču limonādes brīnums. Feini!


Iemācījāmies arī vēl vienu padomu nākotnei. Ja gribas nedaudz ietaupīt (kā jau studentiem), tad var tās pašas gaļas bumbas nākt ēst no 11-12 vai 14-15 par lētāku cenu, 2 Eiro nost! Nu tad sarunājām, ka nākošreiz darīsim tieši tā. Pēc kādiem 2 mēnešiem, domājams.. Kā nekā, katram māju sajūta rodas citādāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru