piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Rudenīgi plankumi


Tikai pēc lielā lietus es beidzot pamanīju tos! It kā pirms tam putekļu kārtiņa mēģināja slēpt to krāšņumu. Jau pierasts, ka kalni liekas spēcīgāki pēc palielā nokrišņu daudzuma, jo slapjums nosit lejup pilsētu nomācošo dūmaku. Svaigāks, tīrāks – tas kā parasti. Bet tie pārsteidza mani nesagatavotu!

Ir pienācis rudens – ieleja krāsojas. Iesarkani, dzeltenīgi lapu koki ir kā krāsas plankumi pierastajā zaļajā ainavā. Tie arī ir tie, ko iepriekš nemanīju! Tagad tie izkrāso stāvās kalnu sienas. Redzēs cik plankumains un krāsains paliks!?

Agrie rīti paliek neizturami. Ir auksts. Pat apkure ir jau pieslēgta, lai gan dažu labu dienu nekautrējoties var staigāt šortos un pat īsroku kreklā, bet tas reti. Tagad ierastā norma ir džemperis. Un nu jau pāris dienas arī rudens jaka! Nevaru bez tās. Rīta vēsums citādi kož kaulos. Arī vēsais vējš un lietus lāses nav tas patīkamākais.

Redzot stipro lietu ik reizi nopriecājos, ka šeit izmantoju sabiedrisko transportu. Ja pagājušajā gadā ar velosipēdu varēju nokļūt tālākajos Lēvenes punktos 20 minūšu laikā kā maksimums, tad tagad – katru reizi uz lekcijām braukt ar velo 30 minūtes un vairāk nešķiet pievilcīgi.. Pie tam ar tramvaju un autobusu tas prasa tikai 5-10 minūtes vairāk, toties parasti var palasīt vai ķert vēl kādu pēdīgu neizgulētu sapni.

Bet ko te daudz par vēsumu un mācībām... Man laiks doties atvaļinājumā no ne īpaši saspringtā mācību perioda. No mācībām brīvo nedēļu būšu Portugālē – ceru, ka noķeršu vēl kripatiņu siltās un notikumiem bagātās vasaras, lai beidzot godīgi varētu atdoties rudenim un arī ziemai..

Turās!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru