pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

Kannās


Šodienas diena pamatīgi pavadīta Kannās - vienā no Franču Rivjēras pazīstamākajiem vietvārdiem. Kāda tad izskatās kino festivāla galvaspilsēta?

Ja prasīsiet godīgi teikt - nekādas lielas atšķirības no vidējā sagaidāmā piekrastes kūrorta nesajūtu. Neesmu gan eksperts. Ir pārītis ļoti glaunu māju pašā jūras krastā. Promenāde, maksas pludmales, atpūtnieki. Toties ir viens liels objekts - Kongresu pils. Vieta, kurā notiek slavenais Kannu filmu festivāls. Esot šeit oktobra pirmajā pusē pat nejūtu, ka būtu pietuvojies rudens. Tik tad, kad saule aizslēpjas aiz mākoņa un siltums veikli pazūd.

augstākās kvalitātes foto ar Kannu pludmali noslēpušos mākoņos

Citādi rosība liela, slavenību plakāti, roku nospiedumi, Kannu festivāla simbols - tie atrodami visapkārt. Var redzēt - kino pilsēta. Pat autobusu pieturās vienā pusē pilsētas maršrutu karte, bet otrā - filmu zvaigznes!

Ko vēl vērts redzēt? Uzkāpām vecpilsētas augšā - tur neliels cietoksnis un, liekas, baznīca. Arī skats uz līci paveras. Ieliņas līdz turienei šauras, ar trepēm, kā mazpilsētā. Pludmales promenādi visā garumā nostaigājot tā vien gribās nopeldēties. (Ir arī dušas, kur noskaloties. Tik pārģēbties gan nav kur) Tas, ka šajā pasaules daļā pierasts sauļoties bez peldkostīma augšiņas, jau pierasts. Un puiši - nesapriecājieties... Tas nav tik labi, kā izklausās.. Vispār maz meiteņu ar modeļu augumu mana pludmalēs - laikam visas atrodas privātās, attālākās pludmalēs vai uz bagātnieku jahtām. Ā, labi, ka atcerējos - ir arī jahtu osta, pa kuru var brīvi pastaigāt. Ne tā kā bieži, tik no žoga otras puses. Smukas, iespaidīgas, mīlīgas, glītas, sakoptas...

Liekas, ka nekā diži vairāk tur arī nav... Nu tā - ķert sajūtu, kas karājas gaisā. Bet tas laikam tiek, kas saož slavenību tuvumu, pat ja tās pāris mēnešus tur nav degunu rādījušas.. Ķeksītis ievilkts. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru