svētdiena, 2011. gada 30. oktobris

Busā

Esmu Tulūzā, ciemojos. Reku ieraksts, kas tapa vakardienas autobusa piedzīvojumā!


Esmu busā. Ceļā no Aveiro uz Tulūzu. Brīvdienas paskrējušas pārāk ātri. Nu vēl jau maza astīte palikusi. Bet tad jau pie mācībām..

Brīvdienas bija notikumu pilnas. Paspēju gan jauki paceļot, gan satikt mīļos, gan kurnēt istabā, briesmīga laika dēļ, gan pārēsies našķus, gan izjust atkaltikšanās prieku un šķirsanās sapīkumu. Kā tāds dīvains krējums ar skābā un putu krējuma maisījumu.

super...! Kopā 21h..

Tad nedaudz konkrētāk – pabiju es Portugāles ziemeļos. Pie māsas Porto apkārtnē, pie Baibas Aveiro un tur nedaudz apkārt. Redzēju un ausīju nelielu kripatu Portugāles vēstures – tā viennozīmīgi ir iespaidīga. Kā nekā viņi koka tupelēs brauca pāri okeānam, kamēr mēs taisījām līdumus, dziedādami tautasdziesmas. Pavisam citādāk. Var redzēt, ka šī valsts patiešām ir bijusi bagāta – tik daudz skaistu, cakainu baznīcu, iespaidīgu cietokšņu, pilsētu. Eh.. aizraujas elpa. Un tas tikai mazā pleķītī, ko paspēju redzēt.

Tomēr, kā lasām ziņās, šobrīd Portugāle nav tā plaukstošākā valsts, arī to ķērusi krīze. Nepazīstot valsti no ikdienas skatu punkta, to nemanu, tomēr, kas priecē – cenas manām acīm liek patīkami pasmidīt! Tad nu ļāvāmies kafeinīcām, kurās baudījām siltu tēju un Portugāles iespaidīgo kūku dažādību.. Ņam.. Un par četriem cilvēkiem nākas atstāt tikpat, cik Francijā krogā par labu alu. Bet par to atļaušos izplūst atsevišķā stāstā...

Pirms izbraucu no Portugāles (vēl 40km), jāsaka, ka laikapstākļi te ir nepierasti apnicīgi. Lai gan ārā ir +20 grādi, vējš prasa vilkt rudens jaku. Ēnā un vējā esot – pilnīgi noteikti ir pietiekoši. Arī vakaros ir līdzīgi, taču ilgāk pastāvot uz vietas, pirkstu gali sāk salt.. Savukārt dienas laikā izejot saulē, prasās atģērbties līdz pēdējai kārtai – karsti! Tad nu nākas balansēt starp karsti/auksti.. Vistrakākais, ka kakls makten reaģē uz šīm svārstībām un vakarā pieprasa maigu aprūpi. Nepierasti!

Šis brauciens pilnīgi noteikti būs motivējis mani pārskatīt un palasīt vairāk par vēsturi. Šis tas ir piemirsies, šis tas nav zināts. Bet zināt taču forši! Ceru, ka tāpat būs ar mācībām! Bet nu slinki pasnaust saulītē...

P.S. Ja braucat kādreiz no Aveiro uz Eiropu ar busu, tad labāk runājiet portugāliski, citādi grūti sekot līdzi informācijai, kura īšti nekur nav izvietota. Aveiro-Tulūza prasa ~20h, maksā ap 35 Eur. Izbrauc 8.30, tad kādas 4h blandās pa ciemiem, kamēr saķer visus pasažierus. Aizved uz Viseu autoostu, sagaida starptautiskos busus, kur katrs sadalās pa virzieniem. Nu vēl tik Bilbao, liekas, būs jāpārkāpj. Katrā ziņā, mantu transportēšanai – ideāli! Arī vīna.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru