piektdiena, 2010. gada 8. oktobris

Vešiņa

Šodien paveicu vēl vienu lielo darbu. Izmazgāju savu veļu.

Tā kā mājā šo lietu nevaru paveikt, jo nav veļasmašīnas, tad vaicāju mājas biedram, kur te tuvumā var izmazgāt? Viņš nemācēja teikt, jo vienmēr ved uz mājām... (kā jau kaut kad teicu, par šo būs atsevišķs stāsts, bet tam vajag iedvesmu). Tā kā biju pamanījis vienu iestādi pie Naamseport (pie apļa, blakus pietur man gar māju ejošais autobuss), tad devos turp, iepriekš nodrošinājies ar Ajax krāsaino pulveri.

Ieeju vietā, saucās "Wastrommel". Neviena nav, eju palasīt pamācību flāmiski, viss skaidrs, saliec mantas, uzliec režīmu, ieliec pulveri, samaksā automātā, norādot mašīnu un palaid. Normāla izmēra veļas mašīna - 4 Eur. Nu tad tā arī daru.

Tā kā neesmu prasīgs, tad visu sametu iekšā, šķidrajam pulverim nepaņēmu trauciņu, tāpēc nācās liet augšā, kā parasto. Uzlieku režīmu, skatos - 40 grādi, būs okei un aidā!

Palaižu, tad palasu vēlreiz, ko izvēlējos - 40-90 grādi, koch....  O ou! Temperatūras regulācijas nav. Nu neko darīt, naudas žēl, lai sāktu pa jaunu, paskatīsimies, vai drēbes paliks dzīvas un savās krāsās.

Laiks - 45 minūtes ar centrifūgu.

Tikmēr var pablandīties apkārt. Nopirkt zaļo tēju bundžiņā par 54 centiem, kā arī atslēgu sporta centra skapītim (esot pašiem jāņem līdzi, nav vēl sanācis).

Veļu var arī žāvēt (0.20 Eur par 3 min), bet man izskatījās, ka varu labāk mājās - te pieejams kolektīvais kareklis utml.


Tā arī viss veiksmīgi beidzās!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru