piektdiena, 2010. gada 1. oktobris

Abloms

Pie šāda nosaukuma jāpastāsta divas lietas:



Vakar un aizvakar biju centrā uz ballītēm - kamēr mācības lēnām sākas vajag izmantot izdevību iepazīties ar cilvēkiem un labi pavadīt laiku, tādējādi iegūstot enerģiju un kontaktus visam semestrim.

Trešdienas vakarā ballīti organizēja kārtējā vietējā-starptautiskā studentu organizācija (Koco int, ja nemaldos) sociālo zinātņu fakultātes bārā (viņi lieto "fakbar"). Tur bars cilvēku, aizpilda bāra telpu, lai tiktu pie dzērieniem. Nostāvi 10 minūtes un esi laimīgs! Tad ir vēl divas telpas, kurās skan skaļa mūzika un... kur visi stāv un bļauj, lai varētu sarunāties! Smieklīgi! Nekādu deju, kustības, aktivitāšu. Tikai dzer un runā. Un tad ej mājās 40 min uz savu 3km attālo rezidenci.

Ceturtdienas vakarā notika milzīgs pasākums - Studentenwelkom. Sākumā info tirgus, kur visu varēja uzzināt par organizācijām (nezinu īsti, nebiju). Pēc tam koncerts vecajā tirgus laukumā (Oude Markt). Visi sastājās pūlī, sapērk alu un runājās. Spēlē kaut kāda iesildītājgrupa dažādus pazīstamu mākslinieku hitus, normāli! 20.00 uzstāšanos sāk pazīstama?? beļģu grupa "Daan" (http://en.wikipedia.org/wiki/Daan_(band)). Spēlē, pie pāris dziesmām pūlis pat paskatās uz skatuvi, kāds paceļ roku (ir padaudz cilvēki - kādi pāris tūkstoši noteikti, varbūt pat 10k). Izskatās dumji. Nu mūzika gan mani arī nepārliecina. Sākums dziesmām ik pa brīdim labs, bet tad pēkšņi tās vidū kaut kas briesmīgs. Nevaru iedomāties, ka PV koncī visi tā stāvētu un tikai pļāpājot kapātu aliņus. Izturējām 40 minūtes un devāmies pa mājām. :)



Toties abloms nr.1 ir iekš manas pavārmākslas. Vienu dienu sagribēju uzcept omleti! Biju nopircis 4 olas, uzlieku jau pannu sildīties, ņemu olas - situ pret pannas malu - nelūst. Situ vēl. Atkal nekā! Uzsitu stiprāk - mazs gabaliņš nolobās un iekšā balts. Njā, vārītas olas nopirku. :D Vismaz sevi reabilitēju uztaisot siera salātus. Un šodien nopirku īstas, svaigas olas!



Arī šovakar ballīte - solās būt "international", jo visi vietējie studenti jau pa mājām pie vecākiem. Par to citreiz. ;)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru