svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

Hasselt


Sestdien Buddy-day (Buddy - vietējais students, kuru piespēlē katram starptautiskajam, kurš vēlas, lai izpalīdzētu dažādos niekos un atbildētu uz jautājumiem, kā arī abpusēji pilnveidotos starpkultūru saskarsmes spējās). Tās ietvaros izdevās aizvizināties uz Hasselt pilsētu, kas atrodas Beļģijas flāmu daļas austrumpusē.


Pilsēta ir neliela, ap 70'000 iedzīvotāju. Centru aptver tipiskais rinķveida ielu tīkls, senākā aizsargmūra vietā. Diezgan mierīga pilsētiņa, tomēr sestdienas dienā pat sliktā laikā ir liels atpūtnieku skaits. Mājas ir zemas, pāris stāvu augstas. Ielas mājīgas, daudz savienojošo pasāžu, iekškvartālu parciņu, statuju un pieminekļu.


Pilsētu izrādīja vietējais puisis, kas strādā K.U.Leuven. Līdz ar to dzirdējām stāstus iz pilsētas dzīves, to padarot vēl mājīgāku.

Viena lieta, ar ko pilsēta un reģions ir pazīstami - alkoholisko dzērienu Jenever. Tam veltīts muzejs, kurā aplūkojams ražošanas process ar pašas mantas degustāciju nobeigumā. Tas ir kas līdzīgs liķierim, ar lielu garšu dažādību. Es nodegustēju zemeņu - tas tiešām bija garšīgs un ne pārāk stiprs. Mūsdienās populāri esot arī kaktusu un citi. Īsāk sakot - kaut kas vēl nacionāls neskaitot alu un beļģu frī!


Pilsētā esot Japāņu dārzs, kurš esot tiešām glīts, īpaši labā laikā un pavasarī!

Prinicpā mīlīga pilsētiņa. Nekas daudz nav, tomēr var paviesoties!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru