pirmdiena, 2010. gada 18. oktobris

Ardennes

Šajā svētdienas dienā bija iespēja doties braucienā uz Ardēnu kalnu pusi. Pasākumu rīkoja Pangaea, kas ir vietējā organizācija, kura rūpējas par starptautisko studentu savstarpēju komunikāciju un izklaidi!

Agrs rīts, brauciens ar velo pa tumsu līdz centram. Un 40 minūšu nevajadzīga gaidīšana līdz brauciena sākumam. Vēl arī apmācies un vēss. Ne labākais rīta iesākums.

Sākām ar Han-sur-Lesse alu apskati. Lielas, ar daudziem stalaktītiem, stalagmītiem un stalagmātiem. Dažādi minerālu izsēdumi. Dažādīgas. Iespaidīgas. It īpaši lielākā telpa, ko viņi sauc par Domu. Tā ir ap 60 metru augsta un lielākā diagonāle, ja nemaldos, ir 150 metri. Iespaidīgi. Tā kā esmu līdzīgās jau bijis, varu droši teikt, ka šī izceļas! Ar fundamentalitāti. Cik sapratu, tad atklāta, jo pa iekšu tek upe, kas pazūd vienā kalna galā un iznāk otrā. Tad nu cilvēki atrada alas...



Turpinājām ar pusdienām un patīkamu braucienu pa līkumotajiem Ardēnu celiņiem. Vienā brīdī piestājām izlocīt kājas. Meži jau skaisti, upes ieleja spīd pa vidu, tā met loku un rada burvīgu skatu. Atgādina Siguldu, kura manuprāt tomēr smukāka. Tik mājas te nedaudz citādākas.


Tad ar nonācām Bouillon pilsētiņā ar tās akmens cietoksni klints galā. Izklaidējoša ekskursija pa pils telpām, ar pienācīgu angļu valodu un humoristisku atmosfēru. Labi saglabājies cietoksnis ar nelielām ejām, kuras vijas krustu šķērsu klintājā. Nez vai ieņemams, jo pozīcija laba. Un aizsardzība vairākos līmeņos.


Pati pilsētele ļoti neliela. Cauri tekošā Semois upe izceļ glītās franču mājiņas upes malā. Kalnainā struktūra paver daudzus panorāmas skatus. Tomēr nekā īpaši iespaidīga, izņemot cietoksni, nav. Varbūt tikai vietējā alus veikals.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru