svētdiena, 2010. gada 17. oktobris

Nedaudz no Antverpenes.


Šodien apskatījām otru lielāko beļģu pilsētu - Antverpeni. Tajā ap 500'000 cilvēku. Liela osta (3. lielākā konteineru osta Eiropā aiz Roterdamas un Hamburgas) Tā kā nopietna pilsēta.

Vārds cēlies no teikas par milzi Antigonu un jaunekli Brabo. Milzis esot iekasējis naudu no Šeldas upes šķērsotājiem. Ja tie atteikušiem, tad milzis norāvis viņiem vienu roku un iemetis to upē. Tad varonīgais jauneklis to pašu izdarījis ar milzi, tādējādi viņu pieveicot. Un flāmu valodā saliekot "roku" un "mešanu" sanāk kaut kas tamlīdzīgs.

Stacijas ēka ir ārkārtīgi smuka! Tās dēļ jau vien ir vērts aizbraukt. Saka, ka ceturtā smukākā pasaulē. Diez kurš skaitīja?

Vecpilsēta paliela, daudz glītu un smuku ēku. Cakas, zelts, skulptūras. Diemžēl diezgan paliels vējš, tāds vēss un neomulīgs. Tomēr iespaids patīkams. Nevarētu teikt, ka super, bet feini.


Krastmala tāda neinteresanta, tālumā mana ostu, tomēr šādā laikā pastaiga nav baudāma. Tas citai reizei! Intereses objekts - gājēju tunelis zem upes. Nolaidies pazemē un 500m garš tunelis pa apakšu. Diezgan labi nomaskēts. Saucās - Svētās Annas vārdā. Izskatās gan tāpat kā Hamburgā un Londonā.


Iepirkšanās ielas gan plašas, tā kā var izvērsties.

Apmeklējām arī Dimantu pilsētu - dažādi juvelieri, dimantu kompānijas no vienas vietas. Visur kameras un aizsargāta iebraukšana. Izskatās dīvaini!


Ieskrējām arī Dimantu muzejā. Nez. Nepārliecināja. Tāds pagarlaicīgs.Vienīgi īsts slīpētājs, kurš runā vairākās valodās, arī angļu un vācu. Teica, ka slīpēšana visa noritot manuāli, nez, nevarēju noticēt, ka tehnoloģija netur līdzi.

Katrā ziņā pilsētā ir ko redzēt, tomēr nevaru teikt, ka būtu īpaši izteikta. Pat Brige liekas nedaudz saistošāka. Katram gan sava gaume!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru