svētdiena, 2010. gada 31. oktobris

update

#26

Gentē izdevās nosmeķēt Delirium tremens alu. To brūvē Huyghe Brewery, Austrumflandrijā, netālu no Gentes. Saka, ka vecākais brūzis šajā reģionā.

Pats alus radīts 1989 gadā, tā kā gandrīz mans vienaudzis. 8.5% stiprs, ar gaišu nokrāsu. Nosaukums ir latīniski - apzīmē "baltās pelītes". Man garšoja, stiprums neizspiežas, var sajust patīkamu garšu. Tiešām garšīgs. Ja lasam etiķeti, tad jāsaka, ka lecīgi, bet nevar teikt, ka bez pamata!

Iesaku pamēģināt!

#27

Pie garšīgajām vakariņām nosmeķēju vēl vienu beļģu brīnumu Kwak. Diemžēl man nav viņu klasiskās glāzes, tāpēc šo alu noteikti būs jānomēģina vēlreiz korekti kādā kafūzī.

Iepriekš tiku dzirdējis, ka tas esot meiteņu gāzējs, jo esot salds un stiprs - savi 8.4%. Tāpat zinu divus variantus par nosaukuma izcelsmi. Pirmais ir klasisks - nosaukts brūvētāja uzvārdā. Otrs ietver ironiju - specifiskā glāzes forma neļauj alu dzert ātri - ja tomēr to mēģina, tad alus ar švunku un skaņu 'KVĀK' nonāk baudītāja sejā, gluži, kā pīles saka!

Pēc garšas varu neikt - mani tomēr nepārliecina. Stiprums sitas cauri, ir arī saldenums, bet kopā rada ne to baudāmāko garšu. Varbūt glāzes vaina?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru