svētdiena, 2010. gada 31. oktobris

Univ-Fit

Pirms pāris dienām saņēmos un iegādājos abonomentu universitātes fitnesa centram (Univ-fit) - kačalkai. Maksā 85 Eur uz 12 mēnešiem. Sanāk lētāk, nekā stiķējot pa periodiem. Ceru, ka tas motivēs mani pasportot un nekļūt ļenganam.

Piektdienas pievakarē pirms Halovīna ballītes bija brīvs brīdis beidzot izmantot savu abonomentu. Tad nu sametu somā visas nepieciešamās mantas un devos ekspedīcijā.

Fitnesa centrs atrodas pie sporta zinātņu fakultātes, turpat pie Lēvenes ring, Heverlee pusē. Man no mājām kādas 8 minūtes ar velo.


Sistēma diezgan vienkārša - Ģērbtuves blakus ēkas pagrabā - turpat, kur citiem sportotājiem (badminotns, u.c. sporta zāles). Duša ar ģērbtuvi, skapītis ar atslēgu, kurā jāieliek 1 Eur depozīts. Un tad sporta tērpā pa ēku savienojumu tiek uz sporta zāli. Lai tiktu iekšā, jāizmanto sporta karte, gluži kā etalons! Arī iekšā ir nelieli skapīši - laikam, domāts tiem, kas skrien uz sporta zāli - pārvelc apavus un sporto tālāk. Noteikumos (mhm, interesanti izlasīt) minēts, ka visiem jābūt sporta kartēm līdz, kā arī dvielim (esot pārbaudes), dzeramajam jābūt noslēdzamā tilpumā, tā kā viss kā pie cilvēkiem.


Sporta zāle nav īpaši liela, toties glīta, tīra un sakopta. Liels skaits dažādu trenažieru, nedaudz savādāki, kā redzēti CityFitness. Viss jauns un darba kārtībā. Rokas un kājas var izstaipīt kā vien vēlies. Toties svaru daļa jūtami mazāka, liekas, ka divi krēsli un hanteles. Arī svara stienis, manuprāt, bija tikai kā trenažieris. Laikam patīk drošība, ka neviens neko stulbu sev uz galvas neuzmetīs. Ir arī pāris skrienamo celiņu, steperi, kaut kādi dibena grozekļi, velotrenažieri. Blakus arī paklājiņi, sienas trepes, bumbas, u.c. labumi. Tā kā principā viss, kas nepieciešams.

Pie papildus ekstrām var minēt dzeramā ūdens aparātu, kā arī iespēju pierakstīties uz bezmaksas programmas sastādīšanu - šobrīd gan tas ir līdz novembra vidum aizņemts, bet jāizmanto iespēja!

Protams, netrūkst balonu nēsātāju, kas staigā gar spoguli un sprindzina savus muskuļus, pārbaudot vizuāli to formu spogulī. Gandrīz kā mājās. Vienīgi te nav tā sauktie pastāvīgie iemītnieki, kas staigā aptkārt un prasa meitenēm vai nevajag palīdzēt... Laikam atšķirīgo cenu diversifikācijas dēļ.

Un jā, Jāni, pietrūkst sparinga partnera, nesanāk uztaisīt pienācīgas pauzes. Kā arī trūkst kur piesiet acis, ja salīdzina ar LV zālēm.. :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru