svētdiena, 2010. gada 31. oktobris

Gente - Ģente - Gent - Ghent - Gand


Vakardiena izvērtās ļoti burvīga! Pēc Halovīna ballītes laicīgi devos mājās, lai no rīta laicīgi dotos braucienā - šoreiz uz Austrumflandijas galvaspilsētu Gent. Flāmiski to izrunā kā [Hent].

Skatīt lielāku karti

Gente ir trešā lielākā Beļģijas pilsēta ar saviem 250'000 iedzīvotāju. Tā ir viena no bagātajām flāmu pilsētām, līdz ar to pilsētā ir daudz skatāma, baudāma. Mums paveicās, jo bija gids - puisis, kas Gentē nodzīvojis četrus gadus. Līdz ar to izstaigājām visu, ko viņš uzskatīja par ievērības cienīgu - un tiešām bija ko redzēt.


Tā kā centrālā stacija St.Pieters atrodas patālu no centra, tad tas ir ideāls izejas punkts pilsētas apskates sākumam, lēnām virzoties centra virzienā. Apskatījām Citadelpark, kurā rudens liek smaidīt. Dažādas mākslīgas klintis, alas, ūdenskritumi, pīles, kas atpūšās. Laiks, kā parasti pretēji prognozēm, bija ārkārīgi labs - bez lietus un saulains!


Tad devāmies tālāk, noejot pa krogu ielu Overpoortstraat, kas joprojām smaržoja pēc nakts ballītes. Iegājām St.Pieterskerk, kas izceļās ar savu fundamentalitāti! Iespaidīga!


Nostaigājām līdz Gentes "Begināžai", kura pārsteidza ar savu romantiskumu. Tad nedaudz pilsētas rietumpusi, uz mirkli piestājot feinā skatu punktā, vērojot jahtu piestātnes un mierīgo pilsētas dzīvu. Tad ar devāmies uz centru.




Centrs izskatās tipiski beļģisks, grezns, glīta apbūve, iespaidīgas baznīcas, patīkamas krastmalas ar iespēju malkot alu sildošā saulītē. Var doties arī izbraucienā ar laivu. Diemžēl neizdevās apskatīt cietoksni no iekšpuses, kā arī uzkāpt Belfry sardzes tornī, lai redzētu pilsētu no augšas. Centrs atšķirībā no nomalēm ir traki aktīvs šajā laikā, pilns ļaužu, rosīgs. Šobrīd tur notiek remontarbi, uzlabojot tramvaju tīklu centrā (arī pie stacijas), tomēr pilsētu tas netraucē izbaudīt!


Tā ar lēnām, apskatot pilsētas austrumu pusi, sporta centru - airēšanas kanālu un citus labumus, devāmies uz vilcienu. Tas bija pārpildīts, vismaz atradām 3o klasi vagona priekštelpā uz grīdas!


Neskatoties uz 3o klasi un nogurumu - varu teikt, ka Gente ir tā pilsēta, ko katram iesaku apmeklēt. Man patika pat labāk kā Brige, par Briseli gan nerunāsim. Un tagad zinu, ko vērts redzēt, tā kā varu piestrādāt par gidu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru