svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

Beer update

Saspringā grafika dēļ iekrājies pārītis neaprakstītu alu:



#19 Kasteel Bruin/Donker. Vēl viens no Kasteel alu sērijas, šis ir 11% stiprs tumšs alus. Garša arī tīkama. Sildošs, tomēr
manuprāt derīgs tikai baudīšanai, nevis kā dzēriens pie ēdiena vai kā tāda. Tāds sēdētāju alus. Toties korķītis smuks.


#20 Grimbergen Blond. Skaitās klostera alus, no 1128. gada. 6.7% stiprs. Iesaku paskatīt mājas lapu, tiešām smuka, lai gan tik franciski un flāmiski.

Pats alus arī garšīgs, ņēmu, jo bija svaigs no krāna. Gaišs, patīkami malkojams. Pat tik traki lietainā dienā, kāda gadījās Hasselt. Tā kā ir labs!


#21 Leffe Bruin
Beidzot sanāca iespēja nosmeķēt savu līdz šim mīļāko beļģu alu svaigu - no krāna. Patīkami salds un garšīgs.

Tam ir 6.5%, nedaudz mazāk nekā gaišajam "brālim". Šo tiešām iesaku pamēģināt!


#22 Palm
Gaišais alus ar 5.4% stiprumu. Taisīts PALM brūzī (1747. gads), kas atrodas Steenhuffel, netālu no Briseles. Vienkāršs alus, bez īpašas garšu buķetes. Nevērtēju pārāk augstu.


#23 Orval
Viens no Trappist aliem. Pilns nosaukums - Orval Trappist Ale. Ir 6.2% stiprs gaišais alus. Recepte radīta 1931. gadā.


Īpatnējs alus, kura garšā jūtams dažādu zālīšu piejaukums. Patīkams un mierīgi baudāms alus. Brūzis atrodas pašos Beļģijas dienvidos, Francijas pierobežā. Un brūzis ir pakļauts klosterim.



#24 La Chouffe
Šis ir 8% nefiltrēts gaišais alus no jauna brūža, kurš radīts tikai 1970-os. Divi brāļi izveidoja vietu, kur taisīt savu alu. Emblēmā rūķītis. Un pie nosaukuma saka, ka Ardēnu gaišais alus.

Alus ir feins, var just patīkamo garšu. Minimāli jūt stiprumu. Daudz kur pieejams no krāna, tāpēc iesaku nobaudīt šo alu svaigu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru