trešdiena, 2010. gada 13. oktobris

Velo pa īstam!

Nu jau kādu nedēļu esmu vellapēdists! Ir notikušas pāris izmaiņas manā vellapēdošanā, tāpēc izdomāju izklasīt pasākuma būtību sīkāk!

Lai iegūtu savā rīcībā velosipēdu ir iespējami vairāki varianti. Klasiskais Lēvenē - Velo. Universitātes subsidēta iestāde, kas par nelielu naudu apgādā studentus ar velosipēdiem. Izcenojums ir vienkāršs. Gada īres maksa ir 38 Eur. Pie reizes ir jāiemaksā arī depozīts 50 Eur apmērā.

Papildus iespējams iegādāties apdrošināšanu 22 Eur, kas iekļauj bezmaksas tehnisko apkalpi visa gada garumā - cik saprotu tad cauru kameru, problēmas ar bremzēm, utjp.

Tas, ko parasti iegūst ir pilsētas velo:
Šādu es ieguvu!

Diemžēl mans trīskrāsu brīnums neripoja ilgi, jo jau 2. dienā tam sāka krist nost ķēde aizmugurējā riteņa fiksēšanas problēmu dēļ. Nu tad izmantoju savu apdrošināšanu (it kā var arī pirmajā nedēļā bez maksas apmainīt velosipēdu) un devos uz velo. Tur pateica, ka tā nelabojama kaite (Velo nummurs bija 000018), vecums. Un atņēma foršo aparātu.

Ļāva izvēlēties citu un ieteica šo:
Īsts MTB. Ar 21 ātrumu. BLASTER!
Šobrīd ripo labi! Un kalnus pieveikt vieglāk.

Ko varu ieteikt - nekavēties! Jo riteņu ir mazāk kā studentu. Man izdevās iegūt vienu pirmajā īpašajā izdalīšanā (Savāc vairāk riteņus un tad var izīrēt vienā dienā visus), jo ierados gana agri. Ja Lēvenē esi laicīgi, tad noteikti šis ir viens no pirmajiem darbiem. Jo velo palīdz pārvietoties! Ja studijas ir Heverlee, tad noteikti! Šo ar kaut kad apstāstīšu.

Tātad - kopā 110 Eur. No kuriem 50 var atgūt.

Velo var arī nopirkt no kāda, kas piedāvā. Tad jātur ausis vaļā. Iespējams arī atvest no mājām. Un iespējams arī noprikt jaunu, tomēr tas ir vairāki simti eiro. Iespējas ir!

No pieredzes - vienmēr pieslēdziet velosipēdu, tad nekas slikts nenotiks, vismaz man pagaidām nav atgadījies. Un slēdziet ar prātu un fizikas zināšanām! Kā arī ar velo parasti ir ātrāk kā ar kājām un ar busu. Jo velosipēdi Lēvenē valda! Auto no tiem baidās!

Lai spieķi salūst!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru