ceturtdiena, 2010. gada 28. oktobris

24h skrējiens


Šodien 3 reizes paviesojos pasākumā, kurš norisinās 24 stundu garumā. Tas ir stafetes skrējiens, kurā sacenšas daudzpadsmit komandas, pārsvarā universitātes studentu organizācijas. Arī tā, kurai idejiski es piederu - VTK.


Skrējiens notiek sporta centrā, tomēr ne stadionā. To neļaujot sporta vadība. Tāpēc skrējiens norisinās tieši apkārt stadionam, pa nelielu asfaltētu taciņu, garums ap 500m. Un turpat blakus norisinās piedevas.


Tā kā tas ir stafetes skrējiens, tad jānodrošina divas būtiskākās lietas - dalībnieku nomaiņu un apļu uzskaiti. Apļu uzskaite ir būda, kurai cauri izskrien dalībnieks ar stafetes kociņu. To elektroniski reģistrē, tādējādi veicot automātisku uzskaiti. Dalībnieku nomaiņa savukārt notiek katrai grupai savā trases daļā. Šajās daļās saceltas arī organizācijas reprezentējošas mājas - būdas. Citas pat divos stāvos, lai atbalstītājiem pavērtos labāks skats. Un tad nu visi skrējēji turpat arī iesildās vai atsildās. Tā kā bardaks ir pamatīgs.


Apkārt daudzas teltis, kurās tirgo uzkožamo, dzeramos, protams, arī alu. Līdz ar to iesilušie līdzjutēji skaļi bļauj par savējiem. Un brien pāri nomestajām pudelēm, glāzēm, citiem niekiem.

Tā jandāliņš turpinās visu diennakti - no 20.00 līdz 20.00. Kad laiks beidzas, apgaismojums tiek izslēgts. Jaunieši, sagrupējušies pa organizācijām, slāj uz centrālo skatuvi, dzied savas dziesmas, nes karogus. Svētki!


Tad tiek paziņoti dažādu balvu ieguvēji - labākā māja, labākais DJ, utt. Beigās arī komandas, sākot no lēnākās.

Šogad uzvarēja sporta zinātņu (pārsteigums, ne) studentu organizācija Apolloon. Iespēja 958 apļus. Ja veicam nelielu aprēķinu, tad iegūstam aptuveni 40 apļus/h jeb vienu apli pusotrā minūtē. Tātad vidējais ātrums ap 20 km/h. Neslikti.

Otrie palika VTK, kas laikam nav sapratuši, ka inžinieriem nav jāmāk ātri skriet, bet gan domāt ar galvu. Cik sapratu, tad viņi ļoti "iespringst", lai uzvarētu šajā pasākumā. Diemžēl nesanāk apskriet sportistus!

P.S. Bija prieks redzēt, ka vienu komandu veidoja arī cilvēki ar speciālām vajadzībām, tā kā ar integrāciju šeit viss kārtībā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru