ceturtdiena, 2010. gada 7. oktobris

Beļģijas politika

Šodien biju uz pirmo lekciju par Beļģiju - tā bija veltīta politikai. Prezentēja Tim Pauwels - populārs beļģu žurnālists. Un viņa prezentēšanas māka un angļu valoda patiešām aizrāva!


Sākts tika ar vēsturi un stāstu, kā veidojusies identitāte flāmiem, valoņiem, beļģiem. Jo vēsture ir neizbēgama sastāvdaļa. Nepārstāstīšu saturu, jo visu jau vairs neatminos, tomēr ir interesanti, komplicēti, līdzīgi kā mums. Un tas novedis pie tagadējām problēmām (valdību veido jau ~115 dienas). Jautrība.

Vienīgais, kas ļoti iespiedās atmiņā - Beļģu kompromiss - tas ir tāds samudžināts kompromiss, ka nevienai no pusēm beigās nav skaidrs, kura ir ieguvēja un kura ir zaudētāja!

Biju arī uz Twisted Melon. It kā ballīte. Bet - skumīgi, beļģiski. Kā var deju zālē tikai stāvēt un sabļaustīties, malkojot alu. Diez cik alus vajag, lai beļģis sāktu dejot? Nebija pacietības gaidīt.



Un, protams, atpakaļceļā mans uzticīgais draugs mani uzmeta. Nespēja izturēt manu spēku un tam nokrita ķēde. Jāved pārbaudīt apdrošināšanas remontu! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru