pirmdiena, 2013. gada 4. novembris

Fontainebleau

Ja dzīvo Parīzē un ikdienā lieto transporta mēnešbiļeti (NAVIGO), nedēļas nogalēs tā kļūst iespaidīgāka - bez maksas iespējams pārvietoties visā Francijas galvaspilsētas reģionā Île-de-France. Un tad nu to ir kauns neizmantot, jo ne jau tikai Parīze ir skaista!

Fontainebleau pils, foto no wiki
Tad nu sestdienā bija plāns uzmest aci Fontainebleau pilij, kas ir glīta un liela skaistumpils ciematā tāda paša nosaukuma meža ielokā, nedaudz augšup pa Sēnu. Līdzi ņēmu arī ciemiņus, kas nedēļas nogalē uzkrita kā uz galvas.

Pēc 40 minūšu brauciena vilcienā, var jau lekt ārā ciematā. Tad vēl 5 soļi un nokļūsti plašajos parkos, kurus izdaiļo pa kādai strūklakai, apstādījumiem, statujai. Glīti! Pati pils radusies no medību nama, kas te pastāvējis jau no 12. gs. Tad laika gaitā apaudzēta ar smukuma daļām vairāk un vairāk, līdz kļuva par karaļa galma rezidenci Napoleona III laikā. Iekšpuse grezna - zelts, paklāji, mēbeles, griestu krāsojumi. Brīžiem līdz riebumam dārgi un grezni!

Iesaku - skaits galamērķis dienas izklaidei jaukā laikā. Arī mēs paēdām pusdienas ar skatu uz pili, nolaužot bageti, uzkožot sieru un iedzerot siltu tēju!

P.S. Ja Tev vēl nav 26 gadi, tad pasteidzies - Parīzē un Francijā tas ir pareizais vecums. Pils apskate, tāpat kā daudzi citi muzeji un pieminekļi Francijā, ir pieejami bez maksas, ja pastāvīgi dzīvo Eiropas Savienībā un esi jaunāks par šo vecuma limitu. Arī Parīzes transportam ir jauks piedāvājums jauniešiem nedēļas nogalēs. Ir vērts izmantot! Citur aizbrauksi pēc tam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru