trešdiena, 2013. gada 30. oktobris

Gulbis

POPB centrs Parīzē
Šonedēļ Parīzē ir mazie tenisa svētki. Ne Roland Garros Grand Slam turnīrs, ar ko man parasti asociējas teniss Parīzē, bet Parīzes Masters. Šogad te pulcējušies labākie, to vidū Ernests Gulbis!

Spēles sākums, skats uz mazo zāli
Tad nu ar lielu nepacietību gaidīju, kad būs viņa spēles un vai varēšu tās apmeklēt. Pirmā spēle pret spēcīgo Verdasco izrādījās arī pēdējā vienspēļu turnīrā. Uz to diemžēl neizdevās tikt daudzo darbu dēļ. Biju jau samierinājies, ka šoreiz nekā, līdz izlasīju, ka Gulbis spēlē arī dubultspēļu turnīrā. Un tad te nu es sēžu - Palais Omnisports de Paris Bercy pagrabā pie 2. korta, kur šobrīd ilgi cīkstējas divi citi pāri un gaidu Ernesta spēli, kurai būtu jābūt nākamajai.

Ernests Gulbis spēlē
Tikmēr lielajā arēnā (ietilpst līdz 14'000 skatītāju), dauzās lielie vienspēļu turnīra dūži. Vēlāk, ja būs laiks, jāiet uzmest aci arī tiem! Ja interesē, šis prieks man maksāja 15 eiro uz visu rīta sesiju (līdz pl.19) - ar ļoti sliktu vietu lielajā arēnā, bet bez ierobežojumiem mazajā kortā, kas šoreiz galvenais.


Gulbis lidojumā
Nu tad tā, Gulbja maču esmu noskatījies no pirmās rindas, treniņzālei līdzīgā pagraba telpā, kurā gan ietilpst savi 600 skatītāji. Rezultāts, diemžēl, negatīvs. Cīņa sīva, pirmais sets uzvarēts, otrajā galotnē pāriniekam (Lukas Dlouhy) 4 dubultkļūdas un zaudēts sets. Par ko letiņš gan gardi smējās... Pāris neveiksmes arī gala taibreikā un spēle cauri. Bildes ar Gulbi nav, paspēja aizmukt un neizskatījās fotografēties gribošs. Tā vietā daži spēles momenti.

POPB lielā arēna
Pēc tam vēl iemuku centrālajā zālē apskatīt 'lielo' tenisu. Zāle iespaidīga, diezgan apmeklēta, kā nekā cīnijās divi francūži - Simon un Mahut. Skaists teniss ar glītām izspēlēm. Atmosfēra gan man Deivisa kausā Arēnā Rīga patika labāk, te kaut kāda ūjināšana un kņada, aplausi mazāk. Droši vien izšķirošajos mačos gan būs labāk. Tomēr tas apjoms, cilvēku interese ir feina. Neviens nesaka, ka jāizslēdz telefonam skaņa vai ka nedrīkst lietot zibspuldzi. Vai nedrīkst staigāt maču laikā. To visi zina, tas nav jāskaidro. Publika ir pieradusi pie tenisa!

Franču Simon un Mahut spēlē
Arēnas gaitenī izvietojušies dažādi ar tenisu saistīti stendi - žurnāls, ekipējums. Ir arī galdiņš, pie kura ik pa laikam piesēž kāds tenisists un dala autogrāfus. Tā jau feini. Skaidrs, ka reiz jāpiedzīvo arī Roland Garros vai kāds cits Grand Slam, ar cerību, ka tur spēlēs kāds mūsējais!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru