Kūkas |
Mans mazais darba dienu prieciņš pilnīgi noteikti ir iešana kūkot. Pareizāk gan, kūkošana kā pēdējā pusdienu sastāvdaļa. Kā jau minēju, tad pusdienas parasti ēdu Universitātes ēdnīcā, kur bez pamatēdiena paņemu arī salātus un desertu. Par pirmajiem diviem šoreiz neko - par trešo gan!
Laikam jau sacukurojuma daudzums, kā arī mīklai pievienotie konservanti, padara šeit pieejamās (un bildēs redzamās) tartes tik garšīgas. Viņu daudzveidība ir gana liela, tā ka ir ko izvēlēties, kā arī atrast favorītus! Pa lielam tā ir smilšu mīklas forma ar pildījumu. Pārsvarā dažādu augļu, reizēm pudiņu. Mana favorīte līdz šim ir ķiršu ievārījuma/kompota tarte. Nav pārāk salda, toties tieši laikā!
Ņam, ņam. Gluži vai žēl, ka klāt nedēļas nogale. Pie tam garā - 11. novembris Francijā brīvs, par godu I Pasaules kara beigām. Tā kā jāpabauda brīvdienās muzeji, varbūt Parīzes apkārtne. Un jaukas Jums ar!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru