sestdiena, 2013. gada 16. novembris

Oberkampf un apkārtne

Šī Parīzes perioda jaunatklājums man ir Oberkampf ielas apkārtne. Rue Oberkampf atrodas Parīzes XI arrondissement (pilsētas daļā). Kaut kad uzdūros vienai lapai, kur bija minēti iecienītākie bāri un kafūži Parīzē, un tur bija minēts par iepriekš minēto ielu un apkārtni. Toreiz ar draugu aizčāpojām iedzert kādu alu uz PopIn, bet nelikās, ka tur būtu kas baigi dzīvīgs (laikam netrāpījām uz koncertu). Tad nu kaut kad nesen vēlreiz pameklēju atslēgvārdu 'Oberkampf' un atradu citu lapu, kurā 'labo' bāru skaits jau bija ievērojams. Sapratu, ka jāpastaigā nedaudz citā virzienā. Un vakardien to tieši pamēģinājām!

Oberkampf vārds nāk no franču naturalizēta vācieša uzvārda, kas 18. gs/19. gs mijā industrializēja audumu apdruku Parīzē. Viņa vārdā tad ar tika nosaukta iela un metro stacija (5. un 9. līnijas) uz šīs ielas.

V for Vertigo uzstājas iekš Le 114.
Kopumā no viena vakara pastaigām šajā apkārtnē un pāris bāru apmeklējumu palika ļoti patīkams iespaids. Tāds nedaudz alternatīvāks paskats, tā kā Miera iela x10 izmērā. Trāpījām uz dzīvo koncertu nelielā bāriņā/klubā (Le 114). Turpat netālu ar iedzērām vienu alu My Woodie, kas patiesi bija simpātiski interesants. Izskatījās, ka nelielo (3x5 metru telpa) bāru organizē 4 vietējie dīvainīši, katrs citādāks. Bet feini!

P.S. Laikam neieteikšu turpat netālu esošo Cannibale Cafe restorāna daļu. Iekodām tur vakariņas, bet nu par tādu cenu varēja jau arī manu pīles fileju pasniegt siltu.. Lai gan no ārpuses un iekšpuses iestādījums izskatījās diezgan pievilcīgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru