ceturtdiena, 2013. gada 28. novembris

Sporta karalis Parīzē - PSG

Parc des Princes smukā puse
Esot sporta vērotājs un jau otro gadu blandoties ap Parīzi, nevar palikt nepamanīts pazīstamais Parīzes futbola klubs - "Parīzes Sentžermēn'" (Paris Saint-Germain, saīsināti PSG). Pēdējo gadu laikā tajā milzu līdzekļus ieguldījuši Kataras turīgie ļaudis, ļaujot klubam iegādāties lieliskus spēlētājus, tādējādi atkal triumfējot Francijas nacionālajā čempionātā, kā arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā pagājušājā gadā nokļūstot līdz ceturtdaļfinālam. Un šo iemeslu dēļ gribējās pavērot arī kādu spēli klātienē.

Čempionu Līgas logo laukuma centrā - un spēle sākas
Spēles parasti tiek aizvadītas Parc des Princes stadionā, kas atrodas Parīzes rietumu pusē. Stadions ir ievērības cienīgs, tajā var satilpināt līdz ~48'000 skatītāju. Ik pa laikam paskatot PSG kalendāru un biļešu cenas, beidzot sadūšojos nospiest pāris peles klikšķus. Kā nekā - varēja nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu - redzēt PSG klātienē un apmeklēt Čempionu līgas spēli. Un tā, pēc 'nieka' 43 Eiro noskaitīšanas no mana konta (nekas, 1reiz jau var), biļete bija rokā (domāt - e-pastā) uz nu jau aizvadītās trešdienas (27.11) vakara spēli starp PSG un Pireju Olympiakos, kas pirms spēles bija abas grupas līderes. Un jā, tā, starp citu, bija lētākā biļete uz šo maču, kas nozīmēja, ka sēdēšu kaut kur augstu un tālu! Bet tas jau nekas - kā smējos - varēšu paskatīties kā 11 miljonāri uz laukuma mēģina tikt galā ar bariņu grieķu!

Viss čiki, mājinieki uzvar!
Nu tad spēles dienā laicīgi devos stadiona virzienā - veiksmīgi noskatoties uz daudzajām pilnajām metro stacijām pa ceļam no metro iekšienes... Arī stadionā tiku diezgan veikli. Cilvēku daudz - stadions pilns. Jau iekšā ejot dzirdu ūjināšanu - pretinieki turpat deguna galā iesildās. Vēl neliels brītiņš, komandas jau nāk laukumā, skan Čempionu līgas sākuma džingliņš un iet vaļā!

Tukšās stadiona tribīnes, atskaitot viesu fanu sektoru. Tas arī norobežots ar tīkliem un aizsargiem.
Mača scenārijs ļoti saistošs. Stiprais PSG ar lielu spiedienu dodas uz priekšu, gūstot ātrus vārtus (tas pats Parīzes varonis, zviedrs Zlatans Ibrahimovičs, pēc kura labajām darbībām pūlis skandē 'IBRA-IBRA'!). Tad spiediens nedaudz noplok, tomēr pārsvars paliek. Otrajā puslaikā PSG spēlētājs nopelna muļķīgu otro dzelteno kartīti, automātiski - sarkano, un viņam mačs beidzies. Tālāk jau Olympiacos lēnām atgūstas, nedaudz pirms mača beigām gūstot vārtus. Izskatās jau, ka viss beidzies, tomēr PSG 90 minūtē pretuzbrukumā izdodas gūt uzvaras vārtus - pūlis eksplodē, betona tribīnes šūpojas, visi priecīgi! PSG 3 punkti un garantēta tikšana tālāk.

Biļet'!
Kā parasti - sajūtas divējādas. Futbols skatāms, iespaidīga spēlētāju pieteikšana, publikai skaļi saucot spēlētāju uzvārdus, skaista pretējo tribīņu sadziedāšanās spēles laikā, ārprātīga svilpšana un ūjināšana par katru strīdīgu epizodi, tajā skaitā - brīžus, kad pretinieks pieskarās bumbai. Kopumā, atmosfēra stipri agresīvāka kā regbijā (bet tas laikam tāpēc, ka tā bija pārbaudes spēle?!) Tieši šī iemesla dēļ nepārsteidz milzīgais daudzums policijas spēku stadiona tuvumā un vēl daudzās metro stacijās, prombraucot no stadiona.

Kopumā? Forši! Ir vērts paskatīties. Protams - ja spēle ir interesanta un cena nav pārlieku traka. Lai dzīvo sports un miers!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru