pirmdiena, 2013. gada 25. novembris

Zolitūdes traģēdijas atbalss šeit

Pagājušās nedēļas beigās varēju pats pārliecināties cik ātri mūsdienās izziņas aplido pasauli, it īpaši tās traģiskās. Šoreiz vakara un rīta ziņu sižetos, ziņu portālu pirmajās lapās bija tikusi Latvija.

Krietns pulciņš laboratorijas kolēģu, draugu un paziņu Parīzē apvaicājās par negadījumu, interesējoties vai man pazīstamie nav cietuši un prasot kādu komentāru par notikušo un tā iemesliem. Ja atbildēt, ka, cik zinu, manu paziņu lokā nav cietušo, bija vienkārši, tad par pašu nelaimi ko pateikt gan bija grūti. Ziņas internetā pilnas komentāru, individuālu analīžu, izteikumu, stāstu. Kā to visu salikt kopā pāris teikumos, vārdos? Viss, kas man sanāca - 'tas ir stulbs negadījums, kura pamatā ir kļūda'. Kur tieši? 'To noskaidros izmeklēšana', kā tiesiskā valstī tam jānotiek. Stulba kļūda par tik dārgu cenu.

Kurš vainīgs? Te iesaku palasīt Sanitas Uplejas komentāru ir.lv. Bez tam, ne mēs pirmie, ne pēdējie, kurus piemeklē šādas stulbas nelaimes (francūži uzreiz atcerējās CDG termināļa iebrukšanu). Tas gan nemazina to, cik žēl ir zaudēto cilvēku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru