ceturtdiena, 2013. gada 3. oktobris

Paris. Encore. Jeb, atkal Parīzē!

'Labrīt' parasti saka, kad ir pienācis rīts un ir vēlme sveicināt kādu citu. Nevar teikt, ka šobrīd ir rīts. drīzāk tieši pretēji - iestājas vakars. Toties labprāt teikšu šim blogam un tā lasītājiem 'LABRĪT"! Jo ir iestājies bloga rakstīšanas 'rīts'. Kas tad par iemeslu?

Campus France mītne. Patiešām glīti!
Atkal klāt ir oktobris un atkal esmu devies savā mācību/darba komandējumā uz Francijas metropoli. Te rit jau 3. diena. Pirmās divas paskrēja veicot ierastos papīrdarbus, kā arī iegūstot mitekli. Ja birokrātija nav īsti mainījusies, tad ar mitekli gan šoreiz pavisam citādi.

Pa ceļam pēc mantām - šķērsoju Sēnu pie Ivry. Ne jau visur Parīze smuka..
Līdz atbraukšanas dienai bija tikai viens rezerves variants. Man par pārsteigumu, organizācija, kas apkalpo manu stipendiju - CampusFrance - ir ļoti spējīga! 1. dienā, apciemojot viņu mājokļu departamentu (Service d'Hebergement), man tika piedāvāta izvēle starp vairākiem mitekļiem, no kuriem daļa bija Cite Universite pilsētiņā. To, starp citu,  kontaktējot pa tiešo, es nespēju saņemt jebkādu atbildi jau vairāk kā 3 mēnešus...

'Necilais' skats no laboratorijas ar Panteonu un Tour Zamansky
Taču mana izvēle krita par labu lielākam privātumam - studio tipa miteklis studentu rezidencē nu ir manā rīcībā. Tas gan atrodas tālu no visa, ko izdevās baudīt pagājušajā reizē - pie Porte de la Villette (19e pats ZA stūris). Tā kā pēc laiskām vakara pastaigām Parīzes centrā nu būs jāieplāno 30 minūšu brauciens ar metro. Toties darbu un mītni savieno tā pati metro līnija. Līdz ar to, 30 minūtes grāmatu lasīšanas laiks no rītiem ir garantēts!

Skats uz manu rezidenci. Nē, tā nav tā lielā biroju māja
Turklāt, ievācoties šajā miteklī mani uzņēma kā nez kādu viesi. Sāka ar - 'Ā, Jūs tas no Campus France! Mēs jau no rīta gaidījām! Nāciet, izrādīšu Jums te visu. utt!' Tā kā, ja gadās 'iet caur' Campus France - izmantojiet dotās iespējas.

Neko vairāk šobrīd jums nestāstīšu. Vēl jāiejūtas darba ritmā, jāskatās ko un cik te vajadzēs paveikt. Un tad jau brīvos brīžos padalīšos ar Jums. Čau!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru