ceturtdiena, 2013. gada 10. oktobris

Darbu darbi ikdienā

Nedēļa rit, laiks Parīzē sāk bojāties, tomēr darbu nepaliek mazāk - gluži vai otrādi! Rezidencē internets nobrucis jau kopš pagājušās nedēļas nogales. Bet nav jau tā, ka dzīve apstājusies.

Senmartēna kanāls - skriešanas poligons
Pirmdien beidzot izkustēju paskriet - tas tomēr ir ērtākais sporta veids, ko paņemt līdz. Ap savu māju neesmu nevienu skrējēju īsti manījis, taču tepat 5 minūšu attālumā ir Viletes parks (Parc Villette), kuru tad devos iemēģināt. Turpat blakus ir Senmartēna kanāls (Canal Saint-Martin), gar kuru arī varētu paskriet līdz pat Rotonde de la Villette.

Senmartēna kanāls no Rotonde de la Villette puses ar strūklaku, utt.
Tad nu uzmaucu kedas un devos izlūkos. Pamanīju pāris vicotājus jau pie Porte de la Villette, tomēr, kad tiku līdz Senmartēna kanālam... Likās, ka esmu nokļuvis uz skrējēju autostrādes :D. Pateicīgs, apgaismots un taisns gabals abās kanāla pusēs, kurā var izlocīt kājas jebkurā laikā. Vienīgā škrobe, ka tas pa lielam segums ir bruģis, asfalts vai betons. Bet visu jau nevar gribēt!



Otrdien bija pateicīgs vakars, lai mājup dotos nevis ar metro, bet zaļo transportu Velib', par ko jau esmu te rakstījis. No Sēnas līdz pat manam Porte de la Villette var diezgan vienkārši nokļūt sekojot Senmartēna kanālam, ko jau iepriekš minēju. Ne visu laiku viņš ir redzams (slēpjas pazemē, tomēr velosipēdistu celiņš ir ļoti ok. Nepilni 8km un mazāk kā pusstundā esmu ticis līdz Parīzes robežai!

Jācer, ka laiks te turēsies un ik pa laikam varēs šādi sevi izkustināt. Bet nu gan - atpakaļ pie darbiem!

1 komentārs:

  1. Jā.. Atceros, ka mani pirmie iespaidi no Parīzes parkiem bija - wooow! Tik daudz cilvēku skrien! :))

    AtbildētDzēst