sestdiena, 2013. gada 12. oktobris

Kuģis

Kuģi ir forša lieta. Lieli, mazi, buru, metāla, koka - katram ir kaut kas savs. Katrs savā veidā ir citāds. Un vērot tos kustībā nekad nav garlaicīgi. Nu pa lielam.

Uzkāpt uz kuģa arī ir piedzīvojums! Tu sajūti kustību, kā kuģis slīd pa ūdeni. Redzi kā no kuģa kustības rodas viļņi, kā tas spoguļojas ūdenī.

Izrādās, ka, turpat blakus manai mītnei Parīzē, es varu izbaudīt kuģošanu kaut katru dienu. Pie tam - bez maksas. Un ne jau šāds, tāds kuģis - elektrisks aparāts, kuram uz jumta ir pat saules baterijas. Nezinu gan cik daudz enerģijas dod tās - varbūt darbina lampiņas... Jautāsiet - kā tad tā?

Izrādās, ka es mitinos blakus pavisam modernam Parīzes rajonam. Lieta tāda, ka Parīzē ir pamaz variantu, kur jaunām ģimenēm mitināties. Tā nu pilsēta ir sākusi investēt lielus naudas līdzekļus Parīzes tālākos nostūros (kas vēl ir metro teritorijā), kuri iepriekš tika izmantoti rūpniecībai, ostām, noliktavām, utt. Tā, piemēram, man tuvajā Porte de la Villette ir izbūvēts tramvajs, kas kursē pa Parīzes perimetru un iet cauri turpat blakus svaigi izbūvētām dzīvokļu un biroju ēkām. Bet kur tad kuģis? Nu re - kur jauns rajons, tur vajadzīgs mūsdienu ģimeņu labākais draugs - iepirkšanās centrs. Le Millénaire ir milzis, kas atklāts pavisam nesen. Tomēr tas neatrodas tuvu Metro. Arī no tramvaja būtu jāčāpo kāds gabals. Manuprāt, tieši tāpēc tirdziecības centra īpašnieki ir izveidojuši bezmaksas kuģīša ekspresi, kas no kanāla, turpat blakus Porte de la Villette metro stacijai, ik pa 5-10 minūtēm dodas uz turdzniecības centra piestātni un atpakaļ. Jauki!

Bez tam, tirdzniecības centrā, jeb kā franči saīsina CC (Centre Commercial), mīt Carrefour lielveikals, kurš tad droši vien būs mans iecienītākais. Daļēji plašā sortimenta, labo cenu dēļ, tomēr pilnīgi noteikti izšķirošais būs kuģītis!!!

2 komentāri:

  1. Stilīgi! Nākam sestdien gan piedāvāju Carrefour vietā doties uz tirgu ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sarunāts! Man te piemājas tirgus tāds ne pārāk mīlīgs...

      Dzēst