ceturtdiena, 2013. gada 24. oktobris

Canard, Dinde...

Šie ir divi vārdi, kas uzreiz nāk prātā, kad iedomājos atšķirību starp parastu ēdnīcu Latvijā un Francijā. Kas tad ir citādāk? Tieši šodien pusdienās ēdu pīli. Jā - pīli!

Pīle - Canard
Idejiski - ēdiens tiek servēts klasiski eiropeiski. Ir gaļa un piedevas. Bet abas no šīm sadaļām mēdz būt atšķirīgas no Latvijā sastopamajām. No gaļas ēdieniem, protams, cūka un vista te ir sastopamas bieži. Tomēr gana bieži ir sastopami arī virsrakstā minētie brīnumi canard - pīle - un dinde - tītars, kas pat redzams biežāk kā vista. Ir arī liellops, turklāt - ik pa laikam var nobaudīt arī steiku (steak de boeuf - atcerieties, ir ņamma!), ko Latvijā ārpus restorāniem īsti neesmu redzējis. Īsāk sakot, var just gaļas ēšanas tradīciju atšķirības.

Kā tad ar piedevām? Griķu te nav, toties kartupeļi, rīsi, burkāni ir bieži sastopami. Ik pa laikam gadās sautēti puķkāposti, kabači, arī brokoļi. Diezgan tipiskas ir zaļās pupiņas (gluži kā mūsu dzeltenās sviesta - tikai zaļas). Kuskuss (tipisks Z-Āfrikas kviešu miltu produkts) arī te ir populārs. Esmu redzējis arī sautētus briseles kāpostus un kāļus.

Katrā ziņā - omes, neuztraucieties - ēdina labi! :D

Labi, atpakaļ pie darbiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru