piektdiena, 2011. gada 10. jūnijs

Project Work Nanoscience

Šodien ar manu beļģu kursabiedru Bertu pielikām garšīgu punktu vienam no mūsu kursiem. Jau iepriekš stāstīju par zelta nanopikučiem vienā no ierakstiem! Tad nu šodien, kādas dienas pēc otrdienas prezentācijas un aizstāvēšanās, gribējām izrādīt jauku žestu mūsu palīgiem un uzraugiem laboratorijā - nopirkām kūku un bērnu šampanieti!

Un veselīgā atmosfērā, vēl pēdīgo reizi uzmetot aci nu jau mīļajai nanoklasteru iekārtai, pļāpājot, ēdod ņammu un iedzerot vīnogu-persiku bērnu šampi, atzīmējām treknu punktu - cerams, ka |H06L6a| Project Work Nanoscience kurss būs veiksmīgi pievārēts. Katrā ziņā, tas bija tā vērts un gana interesants.

Lai atskaitītos nedaudz oficiālāk, izstāstīšu, kāds tad šim kursam bija formāts:

Visus studentus sadala pa pāriem (vai paši sadalās), tad dod čupu ar tematiem, kurus piedāvā dažādas laboratorijas pārsvarā no Fizikas/Ķīmijas/Bioloģijas departamentiem. Kad tēma izvēlēta un akceptēta, studentiem jāpiesakās pie atbilstošajiem tēmas atbildīgajiem, kas parasti ir ja ne profesori, tad doktori un PhD studenti, kas tālāk ar mums tiek galā.

Kā jau kārtīgā pētījumā - sākumā iebaro čupu literatūras, tad to liek gremot. Pēcāk ielaiž arī laboratorijā, ļauj pamācīties, paspēlēties. Uztaisa pārīti eksperimentu, iegūst datus. Un tad dati jāapstrādā, jāizanalizē, jāapkopo, jāsaformē smukā atskaitē, kā arī īsi jāprezentē.

Kurss sver 3ECTS punktus, tā laikā ieteicams vismaz 24h pavadīt laboratorijā (ne obligāti vienā reizē). Un galvenais mērķis - apgūt māku rīkoties un strādāt ar kādu no zinātniskajām tehnikām/iekārtām. Mums tas bija Time-Of-Flight (lidojuma laika) masas spektrometrs, kas palīdz noteikt objektu masas.

Tādi burkāni un punkts te ir!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru