trešdiena, 2011. gada 1. jūnijs

Kas labs Drēzdenē? II daļa

# Viena interesanta lieta, ko Drēzdenē sanāk ievērot, ir neparasta paskata tramvaji. Brauc pa sliedēm, bet pasažierus nevadā - izskatās šādi:


Redazms ar VW logo. Kas tad tas tāds ir? Izrādās - tie kalpo folksvāgena "Caurspīdīgajai rūpnīcai". Rūpnīca, kas tika taisīta Phaeton modeļa ražošanai, izveidota, lai ražošanas process ir caurspīdīgs. Sienas no stikla, detaļas piegādā pa publiskā tramvaja tīklu ar CarGoTram aparātiem. Stilīgi. Ēka šitāda (no wikipedia.org):


Katrā ziņā koncepts uzmanības vērts.

# Großer Garten is lielais dārzs, kas atrodas turpat aiz pieminētās rūpnīcas. Tas tiešām ir liels. Reku karte:


Ievērības cienīgs objekts ir Zoo, kurā nebiju. Botānisko dārzu ar neapskatīju. Toties dārzs skaists. Ir kur pastaigāt (daudz jo daudz taku, dīķu, zaļumu). Ir ko redzēt - vasaras pils parka vidū. Un ir ko izbaudīt - pārsvarā bērnu pārvaldīts šaursliežu dzelzceļš! Glīti - 30cm platas sliedes, miniatūra paskata lokomatīve ar vagoniem, bet iekšā saspiedušies pieauguši cilvēki. No malas arī jautri vērot. Ir vairākas stacijas. Cilvēki kāpj iekšā/ārā, bērni attaisa un aiztaisa pārbrauktuves, dod signālus, utt!


Kas vēl jāpiebilst - ka dzīvojat Drēzdenē ilgāku laiku un aizraujaties ar skrituļslidošanu, tad tieši šī ir īstā vieta. Jauni un veci, pāros, bariņos vai pa vienam - visi skrituļo pa lielo parku!

Mazie skrituļotāji, fonā vasaras pils - Sommerpalais

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru