ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

Mītne


Lai arī birokrātija ir traka, viena lieta iepriecina. Esmu ticis dzīvot rezidencē, kas atrodas turpat Latīņu kvartālā, savus 200 metrus no slavenās Notre Dame! Dzīvoju ceturtajā stāvā, zolīdā mūra mājā. Man ir savs milzīgs logs ar Franču balkoniņa tipa margu, kur gan, lai smēķētu, jāpārlec pāri margai. Tas priecē.

Istaba gan ir maziņa, 12m2. Tajā ir vienvietīga gulta, mazs galds, radiators, plaukts, izlietne un divi elektriskie plīts riņķi, ledusskapis, skapis, kur var iekārt drēbes un divi plaukti kur ielikt neko vai kaut ko lielu. Vēl ir divi krēsli - viens mazs, viens kā atpūtas. Ir pat trauki, panna, katliņš. Ā, un protams ir arī vannas istaba. Vienā istabas stūrī. Un iekšā tā atgādina tās kameras, kas sastopamas uz kuģiem. Tik traki, ka jāsēž uz poda, lai dušotos, nav. Bet nu plauktiņu arī īsti nav. Savukārt istabā no griestiem lobās nost krāsa. Un nobeigsim uz labas nots - gultas veļa un dvieļi tiek doti un pat mazgāti pēc vajadzības. Feini!

Bet nu lielākais bonuss ir vieta. Redzēs, kā izdosies iedzīvoties, bet cerams, ka sanāks pabaudīt! Gan skriet gar Sēnu, gan pa Luksemburgas dārziem. Gan paklīst pa Parīzes centru. Ā. Un matraci sestdien dabūšu, vieta arī tam būs, tā kā gaidu ciemā! Būšu te līdz Ziemassvētkiem. Iepriekš gan vēlams pieteikties.

2 komentāri: