svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

Kā jau Parīzē

Vienu dienu pastaigājoties pa Parīzes ieliņām man ienāca prātā doma - ir taču tik daudzas filmas, kuru darbība norisinās Parīzē. Tad rodas jautājums - kā, kur un kad viņas filmē. Ja to ir tik daudz, tad jau to vajadzētu redzēt ikdienā! Taču zinām, ka pāri minūšu uzņemšanai nepieciešams stipri ilgāks laiks. Tā nu tā doma palika un aizpeldēja.

Bet tad - sestdien, pēc iepirkšanās pastaigas lielajā lietū, braucot atpakaļ uz māju ar autobusu, redzu, ka kārtīgo 3 joslu Tournelle krastmalu (Quai de la Tournelle - jāapgūst tak te ielu nosaukumi), kas iet gar Sēnu, pēkšņi ierobežo uzstājīgs policists, sabīdot visus transportlīdzekļus no upes tālākajā joslā. Es jau domāju - negadījums vai kas? Bet tad braucam garām iespaidīgi saliktām konstrukcijām pie Tournelle tilta (Pont de la Tournelle). Es jau domāju - kāds triks te būs. Tomēr nez kāpēc apkārt daudz kameru un tādu lietu. Tad nu skaidrs - te notiek filmas uzņemšana. Nu neko, tā kā mana pietura, tad lecu ārā - uzeju uz nākamā tilta - Arhibīskapijas tilta (Pont de l'Archevêché) un uztaisu bildi piemiņai!

Re kur ir:
Kino ekšens..
Pie tilta var redzēt krānus, kas nostiepuši trosi otrā tilta pusē. Nu labi - nav jau svarīgi... Vienkārši interesanti pamanīt, ka šīs lietas patiešām notiek tepat blakus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru