piektdiena, 2011. gada 13. maijs

Vēl šis tas Francijā

Mana blandība ar Zviedriju nebeidzās, sanāca paskatīt arī Franču zemi - to pusi, kur, domājams, pavadīšu nākošo gadu.

Viss sākās ar TGV braucienu 3 ar pusi stundu garumā. TGV ir Train à Grande Vitesse jeb franču versija par ātrvilcienu! Un jāatzīst, braucot ar 300km/h pat nejūti. Sajūta kā pa zemi ripojošā lidmašīnā. 



Maršruts aptuveni šāds (kaut kā Google neļauj izvēlēties vilcienu maršrutu šajās valstīs). Tad ar lielu mugursomu izstaigāju Lionu, kas man asociēsies ar skursteņiem... Miljoniem skursteņu... Glīta pilsēta. Kā jau kārtīgā franču pilsētā - ir kur pastaigāt, ir ko paskatīties! Reku kādas bildes:



Un tad aizbraucu ciemoties un sagaidīt lieldienas Grenoblē - pie Baibas. Tur tādā mierīga ritmā apskatījām kaut ko tuvākajā apkārtnē, redzēju un varu apliecināt, ka Baibai tur ir draugi. Nedaudz ar sanāca pamācīties (jo redz pasniedzējam jāuzliek 'deadline' Lieldienu pirmdienā...), pasauļoties un daudz pafotogrāfēt. Laiks bija lieliski karsts, pat kalni sevi parādīja no baltās puses. Būs nākošgad labi! Tā kā no Septembra gaidīšu ciemā (vēl tik izpīpēšu labākos transporta risinājumus un jums pavēstīšu). Re kādas fotogrāfiskas liecības:



Bet ja Aprīļa vidū Grenoblē ir tik traki, ka galva karst, tad kā ir vasaras vidū... Maģistra darbs būs jāraksta ļoti laicīgi...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru