pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Kas labs Drēzdenē? I daļa

Ko var sadarīt Drēzdenē, ja sanāk tur kādas dienas uzturēties un gribas pabaudīt ko vietēji tipisku?!

Tādu jautājumu mēs uzdevām saviem pieskatītājiem laboratorijas darbu laikā. Un ko viņi atbildēja?

Pirmā lieta - Watzke!


Tas ir mikrobrūzis, kurš pie viena kalpo par vācu Kneipe un jēdzīgu restorānu. Lai arī atrodas padomju laika paskata ēkā, iekšā ir jauks, nedaudz senlaicīgs kroga interjers. Arī ārā pasēdēšanai nav ne vainas. Paveras burvīgs skats uz Drēzdenes centra ēku jumtiem.

Alus ar skatu
Ko tad vērts nobaudīt? Viņiem ir dienas piedāvājumi (Tagesgericht), kuru paņēmu es. Tajā vienmēr ir pamatēdiens un pašu brūvētais Watzke alus. Man trāpījās diena, kad deva Mežstrādnieku steiku! Ņamma! Un ja saprot, ka tas tomēr restorāns, tad cena par maltīti un dzērienu <10Eur ir ļoti pieņemama. Nu labi, kārtīgs latviešu zemnieks ar šo porciju vēderu nepieliks. Bet dāmām un studentiem pietiks :D

Steiks ar kartupelīšiem
Jāsaka gan, ka netiku gudrs par apkalpošanas pieklājību. It kā gribēju patrennēt savu vācu valodu, tāpēc sāku vāciski, bet viņiem, liekas ērtāk angliski, jo uzreiz pārslēdzās.. Tas ta sīkums, bet kaut kā agresīvi prasīja maltīti, utt. Bet nu nedaudz, nemanāmi. Gan jau tik nepaveicās.

Otra lieta, ko ieteica, bet neizdevās pamēģināt ir Drēzdenes pilsētas pludmale...

Laikam izskatās kaut kā šadi
Esot jauka vieta, kur pasēdēt, papļāpāt, pamalkot kokteiļus, toties telefons paliekot smilšains - jā, tieši šāds bija ieteikums no viena no mūsu uzraugiem... Smilšains telefons tīrajā telpā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru