sestdiena, 2011. gada 21. maijs

Kā kaitināt Jāni?

Klau, Jāni, kā tev liekas - ko es pieēdos Drēzdenē? Pareizi! Gan desas, gan kebīti! Un tik garšīgi! Rīgā nekad tik labs nav bijis.. :D

Pusēsta Currywurst ar pusēstu Brötchen
Bet ja nopietni - tad tās ir lietas, ko es Vācījā izbaudu. Vienkārši, lēti, taču nekad neteiku, ka prasti. Ir savs stils un glance. Currywurst savā mērcītē.. Un maksā ~2 Eur. Nu dienu ar tādu maltīti neidzīvosi, bet kā nelielu pusdienu aizstāvējs derēs.


Otra lieta, protams, ir KEBABS. Parasti Döner formā, kas ir maizē iespiesta nostrēmelēta gaļa un čupa ar dārzeņveidīgiem salātiem, kā arī mērcītes. Nedaudz parocīgāka pat ir DÜRÜM forma, kur viss iepriekš minētais ir ietīts lavašā. Tomēr lietas būtību tas nemaina. Vācijas turku kebabi man garšo! Drēzdene gan nav šī ēdiena galvaspilsēta. To var just. Ja Neustadt ("jaunajā daļā") kebabērijas vēl var satikt, tad centrā tas ir jāzina. Mūsu iecienītais bija BABOS. Centrā tas atrodas:


Nu tad pie lētajām uzkodām vēl piedar McDonalds, jo čīzburgers tikai 1Eur, bet divgabalgaļas čīzburgers 1.49Eur. Gandrīz uz pusi lētāk kā Beļģijā...

Bet ja runājam zolīdāk - centrā ir liels skaits restorānu, it īpaši vecpilsētā. Cenas pat tur, liekas, nebija astronomiskas. Bet ja nakts vidū gribas ko iekost, tad atliek čapot uz Neustadt (par to vēlāk) vai maķis, kurš strādā 23h diennaktī.


Pa lēto!

1 komentārs: